Vad är ett Light Rail Line?

En light rail line är en transport alternativ som kombinerar egenskaperna hos gata bilar, tåg och tunnelbana eller metro system. De används ofta i tätorter att komplettera ersätta befintliga kollektivtrafik anläggningar såsom buss, spårvagn eller tunnelbana. En light rail line kan köras på befintliga järnvägen eller längs specialbyggda rälsen på stadens gator för att transportera passagerare från hemmet till arbete eller fritidsaktiviteter.

Termen snabbspårväg kommer från den tyska termen stadsbana , som översätter bokstavligen betyda "city rail" på engelska. Tvärtemot vad många tror, en snabbspårväg linje är inte skiljas från spårbunden trafik genom sin lättare vikt. I själva verket, pendeltåg system väger ofta lika mycket eller mer än vanliga tåg, och kan kosta lika mycket att bygga. Istället lätt spårtrafik karaktäriseras som en snabbrörlig system kan förflytta mindre laster än tunga rälsen. Spårbunden trafik, däremot, innehåller vanligtvis fordon såsom godståg, regionala och nationella persontrafiken, och gångtunnlar. Det finns flera olika typer av spårvägs-tjänst för att möta de behov och infrastruktur av olika städer. I områden med omfattande befintliga spår nätverk, är spåren ofta anpassade för att användas med snabbspårväg tåg. I många städer är dessa spår dåligt placerade eller obefintlig, så speciella spår måste byggas längs den föreslagna sträckningen. Tågen används i spårvägs-linje kan drivas av människa-operatörer eller automatiska operativsystem, även om mänsklig förare används ofta för att minimera olyckor där tåget går längs en väg. är Dessa tåg vanligtvis drivs med overhead elledningar, som är utom räckhåll för fotgängare och bidra till att undvika behovet av farliga tredje järnvägssystem. Det är möjligt att använda en tredje järnvägspaketet som bara elektrifierad när tåget är direkt på topp, som förhindrar skador och elektriska stötar av fotgängare. I vissa städer är det lätt järnvägslinjen drivs med diesel, som kan vara mer energieffektivt än elektrisk ström beroende på vilken typ av system som används.

Passagerare kan köpa biljetter eller pass för dessa tåg med olika metoder beroende på staden. I vissa områden är maskiner vid varje snabbspårväg sluta användas för att automatiskt avstå biljetter. Som passagerare ombord på tåget, han eller hon kan sätta in biljetten i ett vändkors, eller håll biljetten att lämna för att utbilda personal på begäran. Många moderna lätta skenor bygger på en heder-system, där slumpmässiga biljett inspektion görs för att maximera efterlevnaden. De som inte köpa biljetter kan tas bort från tåget vid nästa stopp, eller bli föremål för biljetter eller böter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.