Vad är en uppblåsbar flotte?

En uppblåsbar flotte är en typ av båt som flyter när den är fylld med luft. Det finns många olika typer av uppblåsbara flottar, som är utformade för olika användningsområden. De är oftast gjorda av plast eller plastat tyg. De har flera kamrar som fylls med luft. Beroende på vilken typ av flotten, kan detta göras genom att blåsa i en ventil med hjälp av en manuell eller elektrisk pump, eller en luftkompressor. Uppblåsbara flottar är lättare, billigare och enklare att lagra och transportera än vanliga båtar, vilket gör dem till ett populärt val för rekreation, räddning och andra ändamål. Det finns många olika typer av uppblåsbara flottar. Den billigaste typerna är tillverkade av polyvinylklorid (PVC) plast och säljs till sport bra butiker, marin leverans butiker och säsongsmässigt på narkotika och lågprisbutiker. Dessa flottar är utformade för ort ner en flod, lätt paddling eller enkla sommar kul i lugna vatten. De finns i olika storlekar som kan ta emot olika mängder av människor och redskap. Kajaker är en annan typ av uppblåsbar flotte. Dessa är vanligast för fritidsbåtar paddling på floder, sjöar eller havet och sittplats för en eller två personer. Vissa uppblåsbara kajaker är lämpliga för forsränning. är några uppblåsbara flottar gjorts av flera skikt av PVC-belagd väv som är mer rigida och lämplig för användning med en aktersnurra. Dessa flottar kan användas på olika sätt och i mer mångsidig platser än deras mjuka plast motsvarigheter. Ofta är dessa uppblåsbara flottar brukade gå mellan större båtar förankrade havs eller i en hamn och stranden eller bryggan. De är också ofta används för fiske. De har ofta bänkar att sitta på och kan ha ett hårt golv. Dessa är också den typ av uppblåsbara flottar som oftast används inom räddnings situationer. Livbåtar är en annan typ av uppblåsbar flotte. Dessa hålls ombord på ett större fartyg som skall användas i en nödsituation. p

Uppblåsbara flottar också används för forsränning. Dessa båtar finns i många storlekar och är tillverkade av flera skikt och förstärkt PVC-väv. Vissa är utformade för att rodde av en person och bära redskap och passagerare fram, andra att bära paddling passagerare. Utombordsmotorer kan knytas till dessa flottar. Dessa båtar kan vara Självlänsande, vilket innebär att det finns hål i golvet på flotten rinna vatten som kommer in i båten när du navigerar Whitewater forsar.

Om du funderar på att köpa en uppblåsbar flotte, finns det flera saker att tänka på. Först, vad ska du använda det till, och hur ofta? I vilken temperatur och väderförhållanden kommer du använda det? Andra, vilken storlek flotte behöver du? Hur hållbart är båten du funderar på? Alltid vara säker på att inte överskrida den vikt kapacitet på en flotte. Att vara trygg i vatten, alltid har en Flytväst för varje person i båten hela tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.