Vad är en sovvagn?

en sovvagn är en järnväg bil som är konstruerade för att sova passagerare på resor med övernattning. Talrika konfigurationer av sovvagn från lyxiga och helt privat slipers till offentliga och gemensamma utrymmen används på järnvägarna över hela världen. Flera tillverkare göra sovvagnar, även om de mest kända var Pullman Car Company, som upplöstes slutligen på 1980-talet. Vanligtvis en järnväg biljett som tillåter en passagerare att använda en sovvagn är dyrare. kan Ursprunget till sovvagn hittas i början av 1800-talet, då flera amerikanska järnvägarna börjat erbjuda rå sovvagnar som omvandlas dagtid sittplatser till nattetid bäddar. Dessa tidiga sovvagnar skulle ha varit långt ifrån bekväm, och dessutom inte särskilt privat. I mitten av 1800-talet revolutionerade George Pullman järnvägen industrin och sovvagn med sin utveckling av en lyx sovvagn. Av 1865, när Pullman släppt "Pioneer" sovvagn, "Pullman" hade blivit ett känt namn.

Pullman gjort flera nyheter i sovvagn. Den första var att skapa privata eller halvprivata kajplatser, där någonstans mellan en och fyra resenärer kunde sova i relativ avskildhet. Pullman försökte också göra sovvagnar mer bekvämt att sova i, med hjälp av stoppade säten, gardiner, ljud buffertar och andra hemtrevliga gester. Dessutom hyrs Pullman flesta av sina bilar till järnvägar, snarare än att sälja dem. Hyresavtalet åtföljas av en fullständig personal, som tjänade passagerare och verkställas företagets policy. Pullman bilar blev kända för sin komfort och renlighet, särskilt på American Railroads.

Många berömda järnvägen linjer erbjuds övernattning linjer någon gång i sin historia, inklusive Orient Express. Dagarna före sovvagnar, måste dessa natten rider har varit olidlig, eftersom passagerarna var tvungna att sitta upprätt under hela resan. Sovvagnar av olika nivåer av lyx gjort railroad resor mycket roligare för passagerare, som ofta hade val mellan ett antal "sovande" konfigurationer.

De flesta moderna slipers innehåller ett litet badrum, som kan delas mellan flera bås eller helt privat. Många järnvägar erbjuder sliprar med en enkelsäng, avsedda för användning av en eller två resenärer. Mer ekonomiskt medvetna resenärer kan boka en delad sovvagn, där två till fyra resenärer kan sova tillsammans. I vissa delar av världen, är det fortfarande möjligt att hitta en massa sovvagn med något privatliv som helst åtgärder, oftast till ett mycket lågt pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.