Vad är en skoter?

En skoter är en bil som drivs med två hjul. Dess egentliga egenskaper är dess steg-through ram, som gör sin ryttare till grenslar stolen på samma sätt som en cykel, och en platt golvbräda för fötterna. Den skoter är motor-drivna, med drivsystem och motorer vanligtvis knutna till antingen bakaxeln eller fasta under sätet i fordonet. Brukar också under sätet eller befintliga som en bilaga till ramen är någon form av lagringsutrymme.

Hjulen att skoter rider på åtgärd från åtta till 12 inches (20-28 cm) i diameter. Detta gör skoter transport metod val i stadsområdena utvecklade och utvecklingsländer på grund av de låga kostnaderna för underhåll och styrning lätthet. Vid en jämförelse med motorcykeln, en skoter är tystare, transportera färre juridiska restriktioner, och kräver relativt sett mindre skicklighet att rida. Den första mopeder tillverkades av Cushman med avsikt att hjälpa andra världskriget (WWII ) fallskärmsjägare i navigera den oländiga terrängen skuldfria. Den kompakta och lätta karaktär av dessa nyskapande markfordon anpassades senare efter andra världskriget Italien av tillverkaren Piaggo som Vespa, som snabbt blev populär i ett område där befolkningen behövde en billig form av transport i den livliga staden. För trettiofem år Vespa dominerade marknaden skoter som den klassiska prototypen, fram till 1980-talet då asiatiska marknaderna började släppa liknande skoter modeller. De är nu populär i Asien samt delar av Latinamerika, närmare bestämt Puerto Rico. I likhet med de flesta bilar är skoter omfattas av de stränga miljökraven som finns i USA. Både Department of Transportation (DOT) och Environmental Protection Agency (EPA) har utfärdat restriktioner för utsläppsrätter. I ett försök att bättre tillgodose dessa riktlinjer har skoter tillverkare vände sig till bränslepåfyllning sina fordon med gasol (LPG) i stället för bensin eller diesel. Förutom dessa mer avancerade funktioner, moderna mopeder på högre slutet av prisintervallet skryta teknik, komfort och estetiska tillägg. Till exempel har ramar blivit starkare och slankare, eftersom tillverkarna har gynnat gjuten aluminium ramar jämfört med andra material, samt effektivare motorer och bromssystem. Att öka passagerarnas komfort, kompletterande funktioner som vindskydd och uppvärmda handtag har hittats på nyare skoter modeller. Dessutom ger det fordon som redan gommen för uttryck för individuell smak, vilket bevisas av butiker som specialiserat sig på skräddarsydda maskiner för skoter.

Förutom utvecklingen av mer anpassningsbara strukturer på skotern, en framväxande trend i utvecklingen är övergången till större motorer. Ursprungligen sträcker 30-250 cc på en encylindrig motor, har tillverkarna utvecklat Maxi-skotrar med avsikt catering till efterfrågan på större, kraftfullare modeller. Maxi-skotrar utställning motorer på mellan 250-850 cc och verka på helt automatiska växellådor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.