Vad är en rysk Mig?

Ett ryskt MiG är varje flygplan som konstruerats av Mikojan, ett ryskt militärflygplan designbyrån. Det var en sovjetisk konstruktion presidiet under det kalla kriget, och grundades som Mikojan och Gurevich-MiG, för kort-genom Artem Mikojan och Michail Gurevich. När Gurevich dog 1970, togs bort sitt namn från den av bolaget, men det var som fortfarande som MiG. Det fanns många olika typer av MiG flygplan som produceras, och de var de mest kända sovjetiskt jaktplan under det kalla kriget. Många av dessa flygplan såldes inom området sovjetiskt inflytande. Som ett resultat av länder i Nord-Vietnam, Nordkorea och Kina allt använt ryska MiG i viss utsträckning delta i luftstrider med amerikanska och andra västerländska militära styrkor. Mig var på vissa sätt, bättre än de flygplan som den amerikanska militären hade till sitt förfogande, och detta var särskilt fallet med den mycket manövrerbara MiG-15 och MiG-17. är den ryska Migen allmänt anses vara den bästa klassen av luftfartyg som den sovjetiska och ryska militären hade att erbjuda. MiG-29, i synnerhet, är en av de bästa som gjorts flygplan i världen. Medan dess användning är inte lika vanligt som det en gång var, tror man att en MiG-29 överträffar och förstöra den USA-tillverkade F-15. Detta är kanske delvis på att det inte var avsett att transportera så mycket vikt i vapen som F-15, som skulle kunna utgöra ett taktiskt underläge, men MiG-29: s kapacitet är inte mindre imponerande på grund av detta.

Den första gången som MiG-29 sågs offentligt i väst var i Finland i juli 1986. De visades senare i luften visar i Västeuropa, där observatörer var imponerade starkt med sin exceptionella förmåga. Efter nedgången av Sovjetunionen, föll många ryska MiG-plan, inklusive MiG-29, i dåligt skick på grund av dåligt underhåll. Detta skedde trots att de fortfarande används av det ryska flygvapnet. Alla ryska MiG-29s var jordat för en tid i slutet av 2008, efter två krockar i Sibirien med dessa flygplan.

I många länder fortfarande driver ryska MiG flygplan sådan som MiG-29, inklusive sådana skenbart osannolika platser som Bangladesh, Peru och Malaysia. Men med funktioner som t. ex. en toppfart på 1. 518 miles per timme (2. 445 km /t) och en tjänst tak på 59. 100 fot (18. 013 m) är det lätt att se varför dessa flygplan fortfarande så önskvärda över hela världen. Förutom att användas i militärt, är de också visade sig i många museer i Ryssland, Europa och USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.