Vad är en parkeringsautomat?

en parkeringsautomat är en anordning som används för trafik verkställighet. När en förare parker i en parkeringsplats regleras i en parkeringsautomat, han eller hon måste betala för att parkera där. Normalt är en parkeringsautomat tak, vilket innebär att en förare bara får använda utrymmet för en viss tid. Om en förare inte betalar eller en parkeringsautomat löper ut, han eller hon kommer att vara ansvarig för en parkeringsbiljett. Många städer över hela världen parkering använda mätare som en del av sina program trafikledning, särskilt i påverkade områden.

utvecklades Idén till parkeringsautomaten i början av 1930-talet, då Carl Magee ville uppmuntra återkommande cykel av parkeringsplatser i centrala Oklahoma City. Han märkte att folk skulle ta upp parkeringsplatser hela dagen, avskräcker köpare och människor som försöker göra affärer. Kännetecken kan postas informera bilisterna om att de bara kunde parkera under en viss tid, men Magee trodde att mätare skulle genomföra idén och ge inkomster till staden.

1935 installerades den första parkeringsautomat och tanken snabbt fångas på annat håll. Den grundläggande utformningen av den parkeringsautomaten gjorde varierar inte särskilt mycket under de kommande 50 åren eller så. En bilist in pengar och vände en spak, som aktiveras en timer. När tiden var uppe, en röd flagga verkar, vilket visar att mätaren skulle upphöra och att bilisten som behövs för att flytta eller sätta in mer pengar.

På 1980-talet började parkeringsautomaten företag som tillverkar digitala parkeringsmätare , som använt en programmerbar digital display i stället för en analog. Förutom att vara tydlig och lätt för bilister att läsa, kan en digital parkeringsautomaten också programmeras om. Till exempel kan en stad vandring parkering pris med ett klick på en knapp i stället för att individuellt anpassa meter över hela staden. I många städer, enskilda parkeringsautomat som tar formen av en ruta på en stång, har ersatts av en "pay and display" inrättas. Denna typ av parkeringsmätare används för att övervaka flera utrymmen. Bilisten måste notera vilken plats han eller hon använder, och sedan pengar kan sättas in för att betala för utrymmet. Vissa betalar och presentationssystem också acceptera kreditkort eller polletter transitering, så att bilisterna inte behöver bära omkring förändras.

Använda parkeringsmätare tenderar att minska trängseln i centrala områden, eftersom människor uppmuntras att använda kollektivtrafik, gå eller cykla för att undvika parkeringsmätare och potentiella biljetter. Den skapar också värdefulla inkomster för en stad. Parkeringsautomat samlingar används för att finansiera förbättringar av trafik, kollektivtrafik och andra offentliga arbeten.

när du parkerar bilar i områden med parkeringsautomater, alltid se hur mycket gången du kan köpa, vilka typer av valuta accepteras, och hur länge du får parkera. Dessutom gäller många parkeringsautomaten avgifterna inte efter en viss tid eller vissa dagar i veckan, så läs mätaren noga för att du säker på att du inte betalar när du inte behöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.