Vad är en kompakt bil?

En kompakt bil är en term som används för ett mindre bil. Den amerikanska Environmental Protection Agency (EPA) klassificerar en personbil som med en interiör och bagageutrymmet på 100-109 kubikmeter som en kompakt bil. En kompakt bil är större än ett subcompact fordon, som har en invändig yta av 85-99 kubikmeter och mindre än en medelstor bil, som har en interiör av 110-119 kubikmeter.

Exempel på kompakta bilar inkluderar Honda Civic, Toyota Corolla, Mazda3, Ford Focus och Chevrolet Cobalt. Termen kompakt bil är också populärt tillämpas på mindre storlek bil, oavsett om det är officiellt klassificeras som sådana. Därför fordon som Honda Fit och Toyota Yaris ofta kallas kompakta bilar, när de officiellt utsetts av EPA som subcompacts.

På grund av sin mindre storlek och vikt, kompakta bilar får generellt bättre gas körsträcka, är lättare att manövrera och parkera, och ofta prissätts lägre än större och medelstora fordon. Detta har gjort kompakt bil attraktiv för förare med längre pendlar, som bor i högre densitet /högre områdena trafik, som är första gången bilägare, eller för dem som behöver en andra eller alternativa fordon. När gaspriserna nådde rekordhöga nivåer under 2008, gav många bilägare sina stadsjeepar, pick-up truck, och full-bilar storlek, och ersatte dem med kompakta bilar.

Lägga till överklagandet av den kompakta bil segment är att det inte längre bara synonymt med "urbenat bar" eller "bantade" fordon som ger mycket lite komfort och för förare och passagerare. Dagens kompakta bilar erbjuder funktioner gång finns främst i större och dyrare bilar. Funktioner som låsningsfria bromsar (ABS), elektronisk stabilitetskontroll, Keyless inträde, lås makt och fönster, sido-gardin krockkuddar, GPS navigationsutrustning och bidragssystem ljud är nu standard funktioner eller optioner i de flesta små bilar.

utrymmena kompakta bilar har också ökat, och många modeller är nu en tillgång i stället för en skuld. Tillverkarna har maximerad storlek och utrymme i det inre området utan utvidga yttermått. Bilar som Toyota Yaris, Nissan Versa och Honda Fit är exempel på fordon med invändig rymlighet att rival de många större fordon.

På baksidan, små bilar är ofta inte så säker som stora aktörer på grund av sin storlek och vikt. Dessutom kan den mindre storleken av dessa bilar gör dem lika flexibla i utförandet stora mängder människor och /eller last. Även små bilar fortsätter att växa i popularitet och acceptans, det finns en attityd bland vissa som fortfarande betraktar kompakt bil segment som består av billiga och billigt gjort "eko-lådor". Trots dessa åsikter, miljontals förare hitta den kompakta bilen ett ekonomiskt, effektivt och bränslesnåla alternativ till ett större fordon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.