Vad är en diesel Train?

En diesel tåg är en som har ett lok som drivs av diesel, på ett sätt att tala. Faktiskt dieselbränsle är bara en del av ekvationen. Elektricitet är den andra sidan. I själva verket skulle det kunna hävdas att en diesel tåget kunde betecknas som ett elektriskt tåg. En diesel tåg verk genom att producera otroligt hästkrafter. I själva verket, medan de flesta bilar har en motor med kanske 200 hästkrafter, en dieselmotor kan producera så mycket som 3. 200 hästkrafter. Den omvandlar energi till elektrisk energi, producerar upp till 560 kilowatt elkraft. Detta omvandlas till dragkraft.

Även om det finns teknik för att köra tåg på andra former av bränsle, dieseltåg använda diesel helt enkelt eftersom det är mer bränsleeffektiva än bensin. En diesel lok använder fler än en gallon (3,75 liter) bränsle per minut, även bara dra ett fåtal bilar. Därför måste alla bränslen effektivitetsvinster som kan realiseras bli avgörande.

Orsaken till att en diesel tåg omvandlar sin energi till elektricitet är att ta bort behovet av att ha en sändning. Bilarna måste utsändningar ändra utväxlingen som de snabbare och långsammare på grund av hur en bensinmotor måste göras. När en diesel tåg omvandlar den till el, är det sedan skickas till en motor på varje redskap som kan ge vridmoment som krävs vid varje hastighet. Den dieseldrivna lok uppfanns av Rudolf Diesel, som också uppfann diesel motor. Det uppfanns på 1890-talet. Däremot lyckades man inte komma i allmänt bruk förrän på 1930-talet. Dag, i många delar av världen, ser en diesel tåg är vanligt. De allra flesta tåg drivs med diesel, men även andra tekniker håller också på att använda.

Efter det började vinna i popularitet, diesel tåget snabbt ersatt ånglok för större delen av världen. Men ånglok används fortfarande på vissa platser, huvudsakligen beroende på de tekniska prestation och välstånd i området. I västerländska länder, har ånglok huvudsakligen varit förpassas till rundturer där nostalgin motorn används för att skapa en viss inställning.

En diesel tåg har ett antal fördelar över en bäck tåg. Den energiomvandling är mycket högre, vilket innebär mindre bortkastad energi. Det kan också vara säkert användas av en person. Dessutom är den operativa miljön för ingenjören mycket trevligare, utan att ständigt oroa sig för pannan och hålla det på en lämplig temperatur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.