Vad är en cigarett båt?

En cigarett båt, också känd som en go-fast eller dans båt, är en smal, motorbåt glasfiber utvecklats av professionell tävlingscyklist Donald Joel Aronow på 1960-talet. Donald Aronow vann ett VM med en 32-fots (10 meter) cigarett båt och fortsatte med att bilda Cigarette Racing Team 1969. Cigarett är märket på Aronow båt, men det har kommit att användas som ett samlingsnamn för alla båtar med en liknande design.

läckra design, hastighet och energi har gjort cigarett båten populärt bland offshore racers. Under 1980-talet, samma egenskaper som resulterade i båten blir det bästa fordonet för narkotikasmugglare också. Legenden berättar att cigaretten båten har fått sitt namn från det faktum att det har använts en gång att smuggla cigaretter till Kanada. En cigarett båt är 30 till 50 fot (9-15 meter) lång och ca åtta fot (2 meter) lång. Den har en sluten båge och oftast inte innehar mer än fem personer. Den har två eller flera motorer med en typisk kombinerad hästkrafter av 1000. Cigaretten Båten är avsedd för offshore racing och kan nå hastigheter över 80 knop (150 km /t) i lugna vatten. I lopp, är en cigarett båt bemannas av tre personer, en för att styra, en att navigera, och en för att arbeta på gasen, kontrollera hastigheten.

Tyvärr cigarett båt blev populär i den olagliga narkotikahandeln, särskilt för kokain, i decennier efter det dök upp på marknaden. Detta faktum ger båten en viss mystik hos konsumenterna, men samtidigt har USA: s kustbevakning och Drug Enforcement Administration (DEA) varit tvungna att förbättra sin upptäckt metoder för att hantera den smygande havet hantverk. Som konventionella båtar är inte upp till utmaningen att gripa cigarett båtar, använder US Coast Guard nu sina motorbåtar, tillsammans med helikoptrar, för att bekämpa den illegala narkotikahandeln. Helikoptrar har anti-materiel gevär kunna stänga av motorn i en cigarett båt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.