Vad är en brygga?

En brygga är en plattform som används för lastning och lossning av människor och varor från oceangående fartyg, inbegripet båtar och fartyg i alla former, stilar och storlekar. Människor kan vara bryggor som bryggor eller landningar, och de kan bli nav för handel och verksamhet som företagen gravitate för dem att tillhandahålla tjänster med anknytning till sjöfarten.

bryggan består av en vanligen flytande plattform som båtar och fartyg kan dra upp bredvid. I områden med grunt vatten eller begränsat utrymme, kan bryggan vara konstruerade för användning med anbud och fartygets båtar, snarare än fartygen själva, när fartyget förankrar på distans och skicka fartyg till land för att gå ombord och stiga av last och passagerare. Små båtar som kan användas som skyttlar kan även dockas nära bryggan för enkelhetens skull.

Beroende på läge, tillgång till en brygga kan styras av säkerhetsskäl, med målet att hålla området klar för säkerhet också. Auktoriserad personal ingår olika hamnen och hamnarbetare som hjälper till med hantering av fartyg och last, tillsammans med representanter som arbetar med passagerare. Historiskt järnvägslinjer vanligtvis sprang på eller i närheten av bryggor att tillhandahålla anslutningar för människor och gods som går vidare till andra platser, men idag sådan tillgång kan ges med lastbil istället för med tåg.

bryggor kan variera avsevärt i storlek. De minsta kan hittas på sjöar och bäckar, och kan vara utformade för att passa små båtar endast, som fiske båtar som människor kan använda för en dag på sjön. Större bryggor kan hantera flera fartyg, även mycket stora båtar, och de kan innehålla funktioner som exempelvis byggnader eller byggnader som ger skydd vid dåligt väder och en plats att vänta på inkommande båtar.

där företag är inblandade på något sätt med sjöfart tenderar att lokalisera sig så nära bryggor som möjligt, och hyrorna på anläggningar såsom lager som gränsa intill bryggan kan vara mycket hög. Bryggor kan också hus tullager, kontor invandring och andra anläggningar regeringen i samband med regleringen av transporter av människor och varor över internationella gränser. De kan också hus saker som centers turistinformation som kan ge människor information om staden och dess omgivningar när de anländer och opportunistiska taxi och researrangörer kan göra en vana av bemanning bryggor så att de kan plocka upp biljettpriserna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.