Vad är en bil Titel lån?

Bil titel lån är kortfristiga lån som är avsedda att hjälpa människor att hantera oväntade kostnader genom att tillhandahålla kontanter i utbyte mot att använda ett fordon som säkerhet för lånet. Detta lån för bil titel arrangemang vanligtvis inte ger ett lånebelopp som är någonstans nära det sanna värdet av fordonet. I allmänhet är bilen titel lånet utropat som en nödsituation lån som måste betalas ut under en relativt kort tidsperiod.

billån av denna typ är i regel behöver inte mer än kontroll av ett aktivt lönekonto, anställningsbevis, och en giltig och oinskränkt äganderätt till ett fordon. Vissa lån företag som erbjuder lån auto titel kommer att göra en snabb kontroll av fordonet innan den godkänner lånet. När allt verkar vara i ordning, godkänner långivaren lånet bilen titel och fordonets ägare tecknar ett avtal som klargör villkoren i samband med transaktionen. Den nya kunden erhåller den kontant belopp som anges i kontraktet på plats.

Lånet maximala för bil titlar är normalt mycket lägre än det verkliga värde av fordonet. Dessutom, de räntor som gäller för lån är betydligt mer än ett vanligt lån som förlängs med en bank eller liknande institution. Betalning måste ske snabbt och utan att misslyckas. I händelse av att en låntagare är försenad med en betalning, några lånekontrakt ge långivaren att beslagta fordonet omedelbart.

Många leverantörer av dessa typer av auto lån betonar dock att deras tjänster bör ses som nödlån bara. Det är en bil titel lån kan vara ett bra sätt att skaffa pengar för att få oväntade reparationer gjorts på ett fordon eller hantera någon annan slags tillfälligt behov. Eftersom en bil titel lån skrivs vanligen som ett kortsiktigt lån, är låntagaren förväntas betala tillbaka lånet plus ränta inom loppet av en månad eller något mer. Trots detta är det inte ovanligt att de tillämpade räntesatsen att arbeta sig vara i de tre siffrorna när beräknas på årsbasis.

Även om många leverantörer av auto titeln lånet ge fullständig information till låntagare innan du slutför låneansökan, andra gör lite mer än det minimum som krävs enligt lokal lagstiftning. Slutresultatet är att låntagare som är i trängande behov av snabba pengar kan misslyckas med att läsa villkoren noggrant och därmed förbinda sig att en bil titel lån ordning som de kan eller inte kan betala tillbaka i tid. I vilket fall som helst att välja ansöka om en bil titel lånet bör vara något som sker först när alla andra möjligheter att säkra kort sikt ekonomiskt stöd har uttömts, och endast om låntagaren är övertygad om att kunna betala av lånet enligt villkoren .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.