Vad är en bibana?

en bibana är en utlöpare av en stambanan som ansluter järnvägen till mindre samhällen. Sidolinjer används för att säkerställa att samhällen som inte uppfyller kraven för att placeras på ett huvudlopp fortfarande kan komma åt järnvägen, och dra nytta av tjänster som erbjuds av järnvägen, såsom passagerar-och godstransporter. Med nedgången av järnvägar runt om i världen, är sidolinjer försvinner snabbt i många regioner.

Organisationen av järnvägar ingår centrala linjer och linjer dotterbolag. Huvudlinjerna är etablerade först knyta stora städer och pekar på kartan. Sedan är dotterbolag eller sidolinjer till i att utvidga nätverket av järnvägen. Huvudlinjerna är även känd som stambanorna. Historiskt, snabb järnväg expansion krävde ett snabbt inrättande av sidolinjer och järnvägar ibland tävlade ansluta städer med sidolinjer så att de kan monopolisera efterfrågan på järnvägstransporter. En individuell bibana är ofta inte särskilt lönsamma , eftersom inte tillräckligt många människor rida den. Men ett system med sidolinjer som helhet kan vara lönsam, genom att en järnväg till tjänst fler områden. Passagerare tenderar att dras till transitländer som erbjuder stora trafikleder, vilket innebär att mer sidolinjer en järnväg har desto fler passagerare den kan locka. En extremt kort bibana är känd som en sporre. Tåg som trafikerar sporrar och sidolinjer brukar prioriteras bakom tåg som färdas på stambanan i tåg. Dessa tåg transportera färre passagerare, och är därför betraktas som mindre kritisk. Dessa tåg är också typiskt långsammare, och är skyldiga att ge efter för snabbare tåg när de möter dem. I vissa fall har utvecklingen av en bibana få ett samhälle att blomstra, och städerna på tidigare sidolinjer har växt till städer i sin egen rätt, tack vare järnvägen. Flera järnvägar har också utvecklats genom att ta över sidolinjer och använder dem för att upprätta sina egna nät, särskilt i områden som USA, där enorma mängder område att täcka, göra gott om utrymme för många leverantörer av järnvägstransporter.

Järnväg kartor kan identifiera sidolinjer med speciella insignier att varna passagerarna till det faktum att de sidolinjer. Schemaläggning på sådana linjer tenderar att vara mindre frekvent än på stambanan, vilket kan vara ett viktigt faktum att vara medveten om när du planerar din resa. Medan till exempel en tunnelbana kan pågå till 2:00 och därefter avsluta sina sidolinjer vid midnatt, så någon som planerar att komma hem på en bibana skulle behöva planera därefter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.