Vad är en ballast Tractor?

En ballast traktor kan dra och skjuta extrema belastningar som ligger utanför styrka en normal traktor. Det har anslutningspunkter kallas "dragstång" som gör det möjligt att ställa sig bakom ett objekt att driva samtidigt i enheten. Detta är vad som skiljer den från ett uttryck traktor, som måste backa för att driva en tung belastning.

Alla ballast traktorer är byggda som en sådan, vissa är konventionella traktorer ombyggd till dem tyngre och starkare . Deras namn är på grund av bruket att utrusta dessa traktorer med stora mängder tunga material, kallas ballast, placeras över hjulen. Detta ger dem bra väggrepp och makt.

Ballast är normalt placeras över axeln. Tyngre lastbilar tenderar att ha fyrhjulsdrivning, och ansträngningar görs för att fördela ballast vikt jämnt över hela axlarna en traktor kan ha. Vissa ballast traktorer har flera axlar och rivaliserande semi-lastbilar i storlek och vikt. Till skillnad från stora bärande halvfabrikat och liknande lastbilar, en barlast traktor kan motstå svåra påfrestningar på grund av sin förstärkt chassi. Detta gör ballast traktorer vara anslutna till förmån för ökad skjuta eller dragkraft. Om samma manöver var försökte med hjälp av två stora lastbilar, skulle lastbilar sannolikt småningom erfarenhet chassi fraktur.

Trots sin styrka, är ballast traktorer blir allt föråldrad och ersatts av moderna traktor och släp. De är fortfarande bäst lämpade för vissa uppgifter, till exempel, låter sin unika design en traktor för att dra en släpvagn medan den andra skjuter bakifrån. Denna kombination av fordon kan fortfarande göra säkra svängar och funktioner på ett mycket mer flexibelt sätt än en enkel långtradaren gör. Under vissa omständigheter kan en barlast traktor ger också mer utrymme för specialiserade släpvagnar som inte passar in på moderna fordon.

Med allt strängare lagstiftning, dock ballast traktorer successivt faller ur allmänt bruk. De har kraftfulla motorer som kräver mycket gas men som är för tunga att röra sig snabbt. Detta gör dem ineffektiva när det gäller bränsleförbrukning och utsläpp.

Dessutom överskrider de traditionella ballast traktorn nuvarande lagstadgade gränsen för totalvikt betyg. Detta innebär att barlast traktor aktörer skall erhålla särskilt tillstånd att köra sina fordon på de flesta allmänna vägar. Många tillverkare har avbrutit sin barlast traktorer på grund av dessa begränsningar. I stället erbjuder de nu mindre traktorer och lastbilar med en något förstärkt chassi som kan utrustas med en ballast alternativ när det behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.