Vad är en Whisker polack?

som ett viktigt inslag för segelbåtar och många jakter, måste rannsaka polen en form av bom som används för att hålla skothornet delen av armen då fartyget befinner sig utanför vinden nuvarande. Här är lite information om bygget av morrhår pol, och varför polen är en viktig del av en segelbåt.

Morrhår stavar tillhör en del av de grundläggande segelbåt och yacht konfiguration som är känd som en mast. I grund och botten är Spar en rund skiva av trä eller metall som är del av den grundläggande utrustningen av ett segelfartyg. Tillsammans med morrhår pol, andra typer av balkar omfattar master, gafflar, varven, och bommar som finns på båten. Alla dessa olika typer av rundhult spela en roll i säkrandet av seglen på plats, så båten kan styras i alla riktningar så önskas, med luftflöde som gäller för rörelsen. Den morrhår polen är kanske den lättaste av alla de olika typer av balkar som används som en del av standardutrustning på ett segelfartyg.

Whisker polerna själva också konstrueras med lövträd som har förseglats mot fukt och fukt. Vissa versioner av morrhår polen är konstruerade med hjälp av stål och liknande hårda metaller. Liksom sina motsvarigheter trä, kommer metallen morrhår pol behandlas och förseglade, så att materialet kommer att motstå korrosion från elementen. Hålls på plats med ett antal bultar, är det inte ovanligt att en reservdel morrhår stolpe skall stuvas någonstans på segelfartyg, i händelse av att någon typ av skada som inträffar under resan.

Den huvudsakliga funktion morrhår pol har att göra med en väl säkra och drift av focken segel. Som ett triangelformat segel, hjälper focken att kontrollera hastighet och riktning segelbåt eller yacht under segling. Den morrhår pol ger ett samband mellan de viktigaste masten och den främre delen av fartyget, vilket gör att focken seglar till vara fullt hissade för användning i fånga vinden.

dimensioner morrhår polen är ganska standard, så är det inga problem att få rätt längd för de flesta segelfartyg. Marinas hålla vanligtvis ett antal olika storlekar på lager, så substitut när de behövs. Dessutom kommer de flesta varvsföretagen tillverkar också en rad morrhår poliga typer som är specialdesignade för segelbåtar de bygger och säljer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.