Vad är en Wheel Flange?

Ett hjul fläns är en rund platta adapter nav som gör att ett hjul som skall knytas till en axel på ett fordon. Hjulet hålls tätt att ett hjul fläns med nötter att gänga på lug bultarna sticker ut från monteringsytan av flänsen. Den lugs skjuta sedan genom avsmalnande hål i hjulet eftersom den är monterad på flänsen. Nötterna, som är koniska sig när de kontaktar hjulet, skall användas till just centrum och låsa hjulet. Hjulflänsar och lug nötter är de sedvanliga montering metod för hjul på alla motorfordon. När det gäller drivhjulen på motorfordon, är hjulflänsar mekaniskt låst till ena änden av drivaxlar eller spindlar. Spindlar är korta axlar som är specifika för bara ett hjul, på ena sidan av fordonet, medan en axel, och oftast gör, omfattar mer än ett hjul, och båda sidor av fordonet. Den andra änden av axeln är ansluten till eller är en del av drivlinan av motorfordon. Detta är antingen genom en serie kugghjul, remmar, kedjor, eller axlar. Med drivhjul, lagren att lösa roterande rörelse hjulet till fordonet är mellan fordonet och axeln.

Fri spinnrockar att du inte köra ett fordon brukar ha sitt hjullager ligger mellan hjulets fläns och axel. Axlarna Vänd inte, men hjulen och flänsar hjul som en församling vända på dem. Flesta släpvagnar, såsom båt eller trailers lastbil, använda utan spinnrockar. Hjulflänsar fungerar också som universalfästet adaptrar, genom att de tillåter samma typ av däck och hjul som skall användas för att antingen köra eller gratis spinning positioner. De kommer också att arbeta med olika fordon strategier, utom när proprietary hjul fläns konstruktioner, exempelvis mellan biltillverkare, inskränka denna frihet.

Moderna bromssystem placera en enskild disk eller trumbroms vid varje hjul på fordonet för att ge bästa stoppa prestanda. Många broms trummor eller skivor är inklämt mellan hjul fläns och hjulet, och höll tätt mellan dem när lug muttrar är åtdragna. Stoppa vridmoment bromsen överförs till hjulen genom kretsen av lugs. Andra Fordonstillverkarna integrera hjulet flänsen funktion i bromsskivan. Detta tillåter antingen en enhet spline eller med nav att slutföra slutmontering och fastställa det slutgiltiga ansökan antingen som en drivande eller gratis spinnrock, respectively.

I ett annat sammanhang, kan ett hjul fläns också hänvisa till det avfasade plana ytor på inombordsmotorer sidan av tågets hjul att hålla varje axel centrerad på järnvägsspåret. Flänsarna kontakt insidan av varje spår. Flänsen på höger hjul skulle hålla vagnen från att glida åt höger, och fläns på vänster hjul skulle hålla tåget glider till vänster. Likaså kan hjulflänsar hålla hjul transportband i industrianläggningar på sina respektive räls som de naturligtvis sig igenom många varv runt en byggnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.