Vad är en Smog Check?

En smog check är ett test görs på avgassystemet för ett motorfordon för att avgöra hur många föroreningar, och av vilken typ, är den som avger. Den smog check ingår även en bedömning av andra delar av fordonet för att säkerställa att de är i fungerande skick, särskilt de delar som hänför sig till avgasreningen. I USA har de flesta stater smog check krav som varierar från land till land i ett landsomfattande försök att ta itu med ren luft frågor.

Vissa stater har två gånger om året smog check program, medan andra kräver att testa varje år. Flesta staterna undanta vissa fordon från smog check, såsom fordon mer än trettio eller mindre än fem år gamla. Flesta stater kräver en framgångsrik smog check att sälja en bil, och kommer att kräva en smog intyg innan titeln kan överföras. Konsumenterna bör kolla med sin staten Vägverket att ta reda på mer om smog kraven för sitt område.

Alla stater har utsläppsgränser som fordon inte kan överskrida. Under en smog check, är en enhet ansluten till avgasröret medan motorn körs för att fastställa utsläppen av bilar i idle och samtidigt vara revved, som mäts gentemot staten standard för denna typ av fordon. Den smog tekniker kontrollerar också att se till att ljuddämparen är i funktionsdugligt skick, och oftast öppnar huven för att se till att alla slangar och rör är korrekt anslutna och att bilens interna dator fungerar.

Utsläpp laster som överskrider statens gräns, ett felaktigt upprätthålls ljuddämpare och avgassystem, eller närvaron av en "check engine" light kan orsaka ett fordon klarar inte smog check. I detta fall skall fordonet repareras och testas igen. De flesta reparationer passera en smog test är relativt enkla och inte innebär stora kostnader. De är väl värt att se till att fordonet är säkert och lagligt. I vissa fall kan den reparera utgör en betydande kostnad. Vissa stater har smog utsläppsminskning program, där förare som kan bevisa att bilen kräver reparationer över en viss dollar mängd kan undantas från smog krav.

En förare ska få en smog check för sina fordon regelbundet, inte bara för att det är lagligt krävs i de flesta områden, men för om deras fordon är inte i anpassningen till utsläpp normer, bör den repareras. Personligt fordon bidra med nästan 40% av föroreningarna i vissa stater, och ansvarig förare bör stöd till nationella insatser för att minska utsläppen. Dessutom kan vissa faktorer som kan orsaka ett fordon att misslyckas en smog check är också osäkra, och bör åtgärdas för att förhindra olyckor och skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.