Vad är en Sleeper buss?

I USA och Storbritannien, tanken på den sovande bussen är ofta förenat med turistbussar att få kändisar (ofta bandmedlemmarna) från en plats till nästa. Detta sker ofta under långa turer där platserna är nära varandra och där flyger till varje plats skulle vara oöverkomligt dyr. Band kan äga eller hyra en buss eller en flotta av bussar. Även smala, erbjuder en sleeper buss fortfarande bekvämt boende. Dessa inkluderar säten, kök /faciliteter kyl-, VVS och dusch, sängar som vanligtvis britsar, och andra bekvämligheter. Graden av lyx kan bero på den rikedom av bandet, och många sovvagn bussar har flera TV-apparater, tillgång till datorer och mer.

Arrangemang av sängar på sovandes bussen kunde bero på bussen design. Det finns företag som gör nya bussar, men andra människor kan köpa billigare genom att köpa begagnade fordon från antingen nedskärningar eller konkurs företag. En typ av den sovande bussen kan ha alla sängar på övervåningen, helt skiljer sömn från sittbrunnen. Andra typer av dessa bussar skulle ha mandat att ställa om till sängar, eller en liten del i baksidan av bussen som är sovutrymmet. Avdelare kan användas för större integritet, men detta är inte alltid fallet. Ibland sovandes bussen i stället hyrs eller används som ett inslag i vissa semester med andra. I många länder finns det turer som är utdragna och ger sängar ger människor möjlighet att sova en del av resan. Seat arrangemang i dessa semester eller bussar äventyr skiljer sig ofta från traditionella framåt sittplatser och kan vara mer som lounge sittplatser. En stor grupp kanske kunna hyra en sovvagn buss av denna typ eller några personer registrera dig för att gå ett äventyr turné med andra som de inte känner. Dessa tenderar att vara mysig upplevelser, där människor kan lära känna sina kamrater ganska bra, med tanke på hur nära bussen miljön. De som föredrar privatliv eller är naturligt blyg kunde hitta dessa erfarenheter lite överväldigande. Det är inte nödvändigtvis så att en sovvagn bussen kommer att ha en viss förväntan om lyx. I fattigare länder, dessa bussar finns alternativ till flyg eller tåg resa, och kan vara det billigaste sättet att resa. Det betyder inte att de är de renaste och mest avkopplande, och det finns många berättelser, särskilt som härrör från Asien av vita välvda resor på dessa bussar, som följdes av intensiv rening ritualer. I många ställen som USA, omfattar resor över stora avstånd inte sovvagn bussar. Istället kan folk få en kudde, och möjligheten att stanna och äta emellanåt på långa turer. De är inte att ha någon form av sovkupé, även om en resa är över 24 timmar lång. En del människor föredrar tåg istället eftersom de inte har möjlighet att en bokning en sömn fack, men dessa är i allmänhet dyrare än bussresor.

I Storbritannien sleeper bussar är ovanliga alltför, utom för användning bland kändisar. Å andra sidan göras om de folkliga medvetandet med JK Rowlings tredje bok, Harry Potter och fången från Azkaban . Rowling skapat nattbussen, som plockar upp bortsprungna eller vandrande häxor och trollkarlar. Hennes beskrivningar inte gör tränaren ljudet särskilt bekvämt, och oftare än inte, sängar glider över bussen, som sannolikt inte kommer att inträffa i en verklig sleeper buss, tycktes dess passagerare sjuk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.