Vad är en Sharpie båt?

En Sharpie båt är en lång smal segelbåt med en extremt platt botten. Man tror att sharpies sitt ursprung i New Haven, Connecticut, som ostron båtar, även om denna uppfattning inte backas upp av fakta. Ändå sharpies är populära i Connecticut, liksom i andra delar av USA.

New Haven sharpies bara kräver en person att besättningen dem. Dessa Sharpie båtar innehåller ofta två master som används för att skapa en snabbare rigg. Normalt är en New Haven Sharpie båt runt 27 fot (8. 2 meter) med ett lod båge och en mot-stam. Eftersom ostron fiskare behövde en båt som var stabil och relativt snabb, visade sig Sharpie design ska precis rätt typ av båt att samla ostron. När sharpies infördes inom Florida området kring år 1881, verkade Egret Sharpie båten.

Commodore Ralph Monroe väckte den första Sharpie båten till Florida-området 1881. Monroe skapade så småningom Egret Sharpie båten, som omedelbart blev populär. Den Egret hade blossat sidor, och det var en dubbelriktad skillnad från New Haven Sharpie. Den nya designen gjorde att Egret att segla tuffare vatten än New Haven Sharpie. Under hela 1880-talet var fulländat den Egret Sharpie med hjälp av andra seglare och formgivare båt.

Nyligen Sharpie båten uppmärksammats av moderna seglare och formgivare båt lika. Som en sann bit av marina Americana, har Sharpie byggts om flera gånger sedan 1930-talet. 1931 skapade Kroger bröderna en Sharpie konstruktion som användes senare i 1956 Melbourne olympiska spelen. Den Kroger bror konstruktionen var så lyckad, att samma Sharpie design används konkurrenskraftigt i Storbritannien, Holland, Portugal och Tyskland i dag.

Original New Haven sharpies var tillverkade av vattentät trä, men dagens Sharpie båtar är ofta tillverkade av glasfiber och andra moderna material. Den Sharpie design anses vara en av de bästa segelbåten mönster som någonsin skapats. Äldre sharpies anses samlarobjekt, och även moderna sharpies är mycket eftertraktade.

Köpa en Sharpie kan kräva lite av forskning, eftersom dessa båtar säljs inte ofta. Till skillnad från massproducerade båtar, sharpies nästan alltid handgjorda vilket gör dem dyrare än de flesta andra segelbåtar i sin klass. Sharpies är inte meningen att korsa världshaven, men modern sharpies är byggda för hastighet. De allra flesta Sharpie båtar finns i Connecticut och Florida, men många kan också fläckig i Australien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.