Vad är en Rumble Strip?

ett muller band är upp eller korrugerad del av en körbana som är utformad som en motorväg säkerhetsfunktion. Om drivrutiner cross the rumble strip, kommer det fram en stark vibration och en massa oväsen, varna föraren för att han eller hon kan göra något farligt. Räfflor är vanliga längs långa, tråkiga vägar som kan rasen föraren distraheras, och de kan användas på kurviga vägar, liksom. Studier om räfflor har antytt att de inte rädda liv, vilket kraftigt minskar olycksfrekvensen på farliga delar av vägen. Det finns tre typer av räfflor. Den första är en Shoulder Rumble Strip (SRS), som ligger längs axeln på en väg. En SRS låter förarna vet att de har kommit bort från gränser vägen, sätta sig i riskzonen för att krascha eller snurrar ute på smuts eller grus axeln. En Centerline Rumble Strip (CRS) är beläget i mitten av vägen. När föraren passerar en CRS, visar det att de är i ett körfält att motsätta trafik, som eventuellt kan vara mycket farlig. Slutligen) Skylt Rumble Strips (RRSs används i mitten av ett körfält att anmäla förare förändringar i körförhållanden, och uppmuntra dem att sakta ner.

De flesta vanliga, ett muller band skapas genom att kraftigt grooving trottoaren, skapa en korrugerad yta som kommer jar en bil när hjulen passerar över rumble strip. The Rumble band ingår ofta i trottoaren, så att plogar kan ta bort snö och is från vägarna. I andra fall, ett muller remsa görs med upphöjningar i vägbanan, såsom Botts "prickar. Den första rumble band installerades på New Jersey's Garden State Parkway 1952. Förverkliga potentiella tillämpningar av produkten, följt motorvägen departement i många andra stater kostym. Räfflor har blivit allmänt förekommande över hela USA, särskilt i ökänt farliga områden.

ouppmärksam körning kan orsakas av flera saker. Någon kan vara sömnig, distraheras av barn i bilen, eller försöker utföra en uppgift, t. ex. byta radiostation eller rakning. Som en följd av deras brist på fokus, kan ouppmärksam förare vika av vägen, börjar resa för fort, eller glida in i mötande trafik. Räfflor tjänar till att bokstavligen skaka föraren upp och tvinga honom eller henne tillbaka till sitt körfält.

Det finns andra användningsområden för räfflor också. Den extremt kurviga vägar, som går över dånet band tyder på att föraren går för fort, och därför turades för bred. I dimma och dåliga väderförhållanden, kan föraren använda räfflor som guider för att hålla sina bilar i rätt körfält, även om de bör helst stanna om de har mycket svårt att se.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.