Vad är en Radiator Flush?

Över tid kan massiva avlagringar på insidan av bilens radiatorsystemet, orsakar blockeringar som gör att spridningen av kylmedlet mindre effektivt. Som ett resultat, kör fordonet varmare och andra system skadas av alltför överhettad. Ett sätt att undvika detta problem är att regelbundet utföra ett underhållsarbete som kallas radiator flush . Under en radiator flush, är den ursprungliga kylarvätska tappas från kylaren och ersättas med en speciell kylvätska /rengöringsmedel blandning och färskt vatten. Som rodnad lösning cirkulerar genom bilens kylsystem, löser det och tar bort alla fasta bygga upp inuti kylaren kanaler. Kylvätskan /diskmedel därefter tömmas och ersättas med en vanlig blandning av kylmedel och vatten.

Många människor tar sina fordon till en professionell bilmekaniker eller radiator specialisten för en radiator flush. Många "quick oljebyte" företag erbjuder också en radiator flush som en frivillig tjänst eller som en del av ett paket av tjänster. Själva processen kan ta några timmar, sedan fordonets befintliga kylmedel måste få tid att svalna helt innan man med säkerhet kan tömmas i en godkänd behållare. Mekanikern måste också köra motorn med kylvätska /diskmedel tills den når normal körning temperatur, kör sedan fordonets värmesystem på den högsta inställningen för en tid. Kylvätskan /diskmedel då behöver kylas ner innan den kan tömmas och ersättas med standard kylvätska och vatten. En professionell radiator Flush kan vara ett ganska dyrt förfarande beroende på tjänsteleverantören och den typ av kylning nödvändig. Fördelen med en grundlig radiator flush, är dock en motor som går mycket svalare och effektivare radiatorsystem. Till skillnad från ett oljebyte eller andra löpande underhållsarbete, en radiator flush är inte baserad på körsträcka eller årliga underhållsplanen. Någon gång i bilens historia, speciellt om det körs varmare än normalt under lång tid bör kylaren spolas och kylvätska ska ersättas fullt ut. En radiator färg är ingen svår process att utföra, men det måste ske säkert och i en exakt ordning. En erfaren mekaniker hem ska kunna fullgöra en radiator flush på en dag, så länge han eller hon har en lämplig behållare för gamla kylmedlet och radiator spola lösning, till en skruvmejsel eller nyckel bort och ersätta avtappningspluggen en leverans av rent vatten, ny kylarvätska och frostskyddsmedel och radiator rodnad lösning. bör Kylaren är oljepluggen placeras längs botten av radiatorn främre sektionen. Beroende på vilken typ av radiatorn, kan kontakten kräva en skruvmejsel eller nyckel för att ta bort. Hemmet mekaniker ska placera kärl under oljepluggen innan du tar bort oljepluggen. Det är mycket viktigt att motorn helt cool på denna punkt. När oljepluggen tas bort, skulle den gamla kylmedlet rinna in i kärlet. Denna vätska får aldrig nudda marken eller vara kvar i närheten av husdjur eller små barn. Motorns kylvätska kan smaka sött till ett husdjur, men det är mycket giftig.

Nästa steg är att byta ut oljepluggen och öppna kylarlock. Mekanikern ska hälla ut hela innehållet i kylvätskan /rengöringsmedel i kylaren via en kanal, då grädde på moset med rent vatten. Efter byte och åtdragning av kylarlock bör mekanikern starta bilen och låt den värma upp till normal arbetstemperatur. När bilen når den temperaturen bör mekanikern slå på bilens värmaren till högsta inställningen och låt den rinna i minst 15 minuter. Detta gör det möjligt för kylvätska /rengöringsmedel tillräckligt med tid för att cirkulera genom hela radiatorsystemet och ta bort eventuella fasta inlåning.

Bilen bör då få svalna helt innan vi går vidare till nästa steg. Använder samma godkända kärl eller en annan, beroende på kapacitet, bör mekanikern bort oljepluggen och tillåter att alla kylmedlet /rengöringsmedel rinna ut. När alla kylmedlet har tömts, bör mekaniker ersätta och dra åt oljepluggen och öppna kylarlock. Hjälp av en tratt, tillägger mekanikern sedan den nya kylvätska och vatten i ett 50/50 förhållande till kylaren tills den är helt full. När kylarlock har bytts ut och skärpt, bör bilen vara säker att använda.

Kassering av gamla kylmedlet och radiator rodnad lösning kan bero på lokala lagar om farligt gods. Utföra en radiator färg eller byta olja i hemmet kan inte vara lätt, men det kan utgöra en betydande besparingar jämfört med att ha de granskningsåtgärder som vidtas vid en kommersiell auto reparationsverkstad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.