Vad är en Pumper Truck?

En pumper lastbil är en lastbil med en stor tank och möjligheten att pumpa vätskor eller suspension in och ut ur tanken. Pumper truckar används inom ett antal branscher och miljöer, med de mest kända exemplet på en pumper lastbil förmodligen den pumpers används av eld besättningar när de svarar på en brand. Dessa lastbilar kan vara ganska dyra, speciellt när de köps med alla alternativ, och de är en specialitet post som ofta tillverkas på beställning, i stället för att inneha ett lager av en tillverkare.

människorna på landsbygden kan vara bekant med pumper lastbilar som används för septiska clean outs. Denna typ av pumper kan anslutas till en septiktank för att ta bort septisk gödselvatten och flytgödsel kan senare släppas på en anläggning som kan behandla det. Liknande septisk pumpers används också till tjänst bajamajorna t. ex. fåglar på grund av byggarbetsplatser och konserter. P

Pumpers kan också användas för att transportera bränslen som gas, olja och så vidare. Bränsletillförsel normalt utförs med en Pumper, och lastbilen kan variera i storlek avsevärt. En stor tankbil kan användas för t ex bensin, medan ett lokalt gasbolag kan använda en mindre pumper att gasleveranserna till kunderna. Bränsle pumpers måste byggas med speciell försiktighet eftersom de kan vara mycket farliga om de inte är konstruerade och sköts på rätt sätt. Den pumper lastbil är också en viktig del av Brandbil. Pumpers är ofta först på plats av en brand, som ger pumpkapacitet vid en brandpost inte är tillgänglig eller handikappade, tillsammans med vatten och några grundläggande utrustning för att bekämpa elden. Flesta pumpers har flera fästpunkterna för slangar, så många brandmän att använda en enda lastbil. Kemiska pumpers kan användas för transport brandbekämpning kemikalier, exempelvis sådana som kan behövas för att möta den industriella bränder.

Pumper lastbilar kan ses på byggarbetsplatser, som transporterar vatten, cement och andra byggmaterial. Specialty designer är tillgängliga för lastbilar som hanterar flytgödsel, att bygg av trucken inte blir igensatt eftersom det används.

Att driva en pumper lastbil kräver vanligen en särskild körkort, eftersom bilen är tillräckligt stor för att falla i en annan klass av fordon än det som en grundläggande körkort kvalificerar människor att köra. Pumper åkerierna också lära sig att driva pumpsystem på deras fordon, och hur man hanterar kemikalier, slam och andra speciella ämnen som de kan behöva transport.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.