Vad är en Power Train?

många delar som bidrar till ett motorfordon makt ofta kallad "power tåget. " Dessa komponenter inkluderar motor, transmission, och diverse andra delar av ett fordon. Inom de senaste åren, den typ av strömkälla tåg som står inne i ett fordon har börjat öka i betydelse av flera skäl.

Företag som tillverkar fordonskomponenter är under enorm press att producera makt tåg som är miljömässigt och ekonomiskt vänlig. Således är många företag nu tillverkningsindustrin fordon bitar som är lättare och mer effektiva, men ändå extremt kraftfullt. Konsumenterna vill ha bilar och lastbilar som kommer att pågå längre, utvecklas väl, och spara pengar på lång sikt. Därför är konkurrensen mellan tillverkarna drivlina ganska hård.

Component mönster har förändrats drastiskt under de senaste femtio åren på grund av konsumenternas efterfrågan. Medan alla fordonskomponenter gång såg ut och agerade samma, är detta inte längre fallet. Istället är vissa komponenter utformas annorlunda för att uppnå maximal prestanda. Detta har tvingat tillverkarna att ingjuta strängare kvalitetskontroll genom användning av avancerad kvalitetskontroll teknik.

Inom senaste åren har dieselmotorer genomgått en omfattande översyn. Även dieselmotorer brukade vara relativt enkelt, började olika företag som utvecklar dieselmotorer som är betydligt mer effektiva än sina äldre motsvarigheter. Dessutom har vissa företag försöker att göra motorer som drivs helt på syntetiskt bränsle, eftersom denna typ av bränsle är miljövänligt. Vissa tillverkare är också mitt i utformningen motorer som körs på biodiesel och bränsleceller, men denna typ av teknik är fortfarande i verken. Ibland biltillverkarna endast innehålla motor och växellåda i ett fordon i en kommentar på fordonets drivlina. Detta är till stor del görs i marknadsföringssyfte, men vissa hävdar att motor och växellåda är de två viktigaste delarna i ett fordon. Ofta är ett fordons drivlina också i framdrivningsanordning kategorin, även om detta inte alltid fallet.

Som konsumenter blir mer medvetna om ett fordons många delar, har biltillverkarna börjat utfärda garantier drivlina. Dessa garantier omfattar ett antal olika delar, inklusive ett fordons transmission och motor. Den typ av drivlina garanti att ett fordon har i hög grad varierar från tillverkare till tillverkare. Still, konsumenterna är mycket mer medvetna om fordonets delar drivlina än tidigare. Som fortsätter tillverkarna att experimentera med olika motorer och komponenter, de många delar som utgör ett fordons drivlina kan också förändras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.