Vad är en Påpressbart Plug?

Det finns en rad säkerhetsföreskrifter prylar som införts för att garantera säkerheten hos mekaniska maskiner. A smältsäkringar plug, också känd som en trådad smältsäkringar plugg, är en sådan produkt som ofta används för ångmaskiner. Det garanterar att om vattennivån gå tillbaka till farligt låga nivåer, kommer operatörerna att bli uppmärksammad av en stark ström av ånga, som ger dem möjlighet att agera.

Skapad med mässing, brons eller Gunmetal, smältsäkringar proppar bildas med en avsmalnande hål. Detta hål löper genom hela längd av pluggen. Det är då säkrad med en metall tätningsmedel, såsom tenn eller bly. När den tas i bruk, en smältsäkringar kontakten är ansluten till topplock, eller krona blad, av ångmaskinen's Firebox.

Väl på plats, det smältsäkringar kontakten dips en tum i vattnet rymden ovanför. Det fungerar genom att värma upp när spetsen inte längre är nedsänkt i vatten, vilket tyder på att nivåerna är för låga. Som det blir överhettad, smälter sin tätningsmedel, gör det möjligt att bli en enkel vissling, ungefär som att på en tekanna. Detta anses vara en sista utväg, eftersom en sådan låg vattennivå i detta skede skulle redan visa sig vara farliga.

Faran ligger i värmen från ångloket eldstaden, särskilt den av rökgaserna. De kan nå upp till 1000 ° F (550 ° C), som är farliga för både motorn och människor. Eftersom många fireboxes är tillverkade av koppar, som kan smälta vid denna temperatur, gör denna värme eldstaden utsatta för kollaps. Om detta inträffar, kan hela maskinen exploderar som följd.

Richard Trevithick uppfann gängade smältsäkringar plugg i 1803. Efter en av sina egna pannor exploderade under en förlust av vatten, han var helt koncentrerad på att göra en detektoranordning som kunde erbjuda en förebyggande åtgärd. Han har investerats i synnerhet i projektet på grund av hans förespråkande av hög motorer högtrycksånga. På grund av hans uppfinning, godkändes denna form av ångmaskinen, och är fortfarande i drift i dag.

Även hjälpsam, kan gängade smältsäkringar pluggar misslyckas. Bör tätningsmedel bli oxiderade eller täckt som den ålder, kan det påverka tillförlitligheten i kontakten. Dessa villkor kan öka smältpunkten för metall, vilket gör att det inte reagerar vid uppvärmning. Vissa smältsäkringar pluggar har misslyckats med att aktivera även efter att utsättas för temperaturer över 2000 ° F (1100 ° C).

På grund av detta hot, har normer införts för att förhindra dessa villkor. I vissa områden måste smältsäkringar pluggar bytas efter trettio till sextio dagars användning. I andra länder är gränsen 500 timmar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.