Vad är en Monster Truck?

Även om många förknippar monstertruckar och monster truck racing med rednecks och mullets, överraskande, är monstret lastbilsindustrin andra till Disney On Ice i popularitet som reser underhållning för familjer. Du kan inte säga att du har levt om du aldrig har suttit i ett avgassystem fylld arena, med i åsynen och ljudet av dessa monstruösa lastbilar krossar allt i deras banor. Dessa specialanpassade fordon är starkt specialiserade för att tåla tuffa förhållanden i krossning bilar, hoppning smuts kullar och utföra andra olika akrobatiska och destruktiva bedrifter.

Monster Trucks har sin början på 1970-talet, då några män som drömde om större, började starkare lastbilar höja eller lyfta mickar för att konkurrera bättre i lokala lastbil rycker och lera bogging tävlingar. Awesome Kong, Bigfoot och Bear Foot är bland de första "monstertruckar" för att få erkännande för sina ändringar och skicklighet i tävlingar. Lastbilarna hade förstärkt lager chassi, och 48 tum (1,21 m) däck.

Awesome Kong skulle vara den första att tekniskt krossa bilar, men det var Bob Chandler och Bigfoot som skulle vara de första att göra det för en publik på Pontiac Silverdome 1982. Det var vid denna tid som 66 tum (1,67 m) däck infördes för att aficionados monster truck. 1980-talet skulle bli det decennium som metoder för att "monsterize" lastbilar skulle rationaliseras och reglerat av Monster Truck Racing Association. Med populariteten tävlingar monstertruck, kravet på skyndsamhet fick byggare att hitta nya sätt att lätta upp den tidigare besvärliga monstertruckar.

Idag monstertruckar är mindre lastbilar än modifierad dune buggys som ser ut som lastbilar. De är gjorda av glasfiber organ, tubulär chassi, överladdade motorer och transmissioner sed. Alla dessa delar tillsammans göra en monster truck kunna klättra över hinder i tävlingar och freestyle evenemang där förarna wow publiken med sin förmåga att manövrera sin lastbil över till synes omöjliga hinder. Säkerhet är av största intresse, och drivrutinerna är utrustade med flera döda switchar, liksom avlägsna döda omkopplaren för att slå av motorn skulle en olycka inträffa.

Det finns flera serier av händelser monster truck som verkar över hela USA, liksom andra länder i världen. Monster Jam, Monster Truck Challenge-serien och Major League of Monster Trucks är populära händelser att turnera i landet året runt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.