Vad är en Lug Wrench?

passande nog, är en lug skiftnyckel ett verktyg för att lossa och dra lug nötter. Lug nötter är ansvarig för att hålla däcket fälgar bifogas axlarna, vilket innebär att de vanligtvis hålls mycket snäv. Yrkesmässig mekanik använder vanligtvis pneumatiska hylsnycklar att åstadkomma detta konststycke, garanterar att lug muttrar kommer inte att fungera sig lös under normal körning. En lug nyckel är utformad för att ge förare med tillräcklig tyngd för att lossa lug nötter under en vägkanten nödsituation. Det finns två vanliga lug skiftnyckel mönster förare kan uppstå. Ena är en metall bar böjd i änden närmast en hylsnyckel. Den andra vanliga lug skiftnyckel konfiguration liknar ett kors, med olika hylsnycklar på varje arm. Både ge tillräckligt hävstång för en förare att lossa lug nötter, men många experter rekommenderar korsformat lug nyckel för maximal hävstångseffekt. Den böjda arm lug skiftnyckel har en bänd bar på den motsatta änden, men som kan göra bort navkapslar eller andra hjul täcker mycket lättare. Antingen typ av lug nyckel kan köpas i en automatisk leverans eller varuhus. Den lug nyckel sätts i spel oftast med en punktering. Föraren avlägsnar vanligen reservdäck, bil domkraft och lug skiftnyckel från stammen för att ersätta den platta. När Navkapsel eller hjul försäkringsskydd är pried bort, är lug nötter avslöjade.

Föraren skall lossna, men inte ta bort, alla lug nötter innan stöttning upp bilen. Detta innebär att placera lug nyckel över en lug nöt och tillämpa nedåtriktad kraft tills muttern bryter lös. När lug nöt blir löst nog att vända för hand, upprepar föraren processen med resten av nötterna. Med en korsformad lug skiftnyckel, bör föraren kunna tillämpa både uppåt och nedåt tryck på vänster och höger armar. Detta extra vridmoment är anledningen till att många yrkesverksamma föredrar korsformat lug skiftnyckel.

Stor försiktighet måste vidtas för att inte remsor ur uttaget av en lug skiftnyckel. Om slutet på en böjd arm lug nyckel är inte knuten till lug nöt korrekt kan övervåld skada mutter eller uttaget. En lug skiftnyckel gjorda av mjukare metaller kan vara billigare än en drop-smitt stål modell, men det kanske inte kan hantera de mest envisa lug nötter. Det är inte ovanligt att bilägare att ersätta den fabriken som lug nyckel och bil uttag med högre kvalitet verktyg från en automatisk leverans butik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.