Vad är en Löprulle Pulley?

En lätting trissan är en bestämd del av bilens bälte som hjälper reglerar hur bälten löpa från vevaxeln att skapa rörelse i andra delar och tillbehör till motor. Den lätting trissan är en av ett antal trissor som ett bälte vilar på. Dessa motorer bälten kallas ofta för "Serpentine bälten" när de körs i olika remskivor, inklusive lätting trissan. Dessa bälten kör ofta kompressorn luftkonditionering, pump servostyrning, och generatorn på ett fordon. Tillverkarna ger i allmänhet ett bälte diagram som innehåller remskivor, antingen på en etikett under huven, eller i förarhandbok. Den lätting remskiva är ofta den punkt som är anpassad för att ersätta ett bälte. Remskiva ersättning inkluderar ofta ersätta en eller flera remmar. Mekanik tala om en lätting trissa sträckare som hjälper till att ge rätt spänningen på bältet. Fordonsägare kan ofta justera trissan med en skruv för att vinna eller förlora spänning. Ägaren av bilen kan också flytta lätting trissan att släppa spänningarna så att bältet kan glida över trissan. De kan sedan på sträckaren för att återfå den rätta spänningen att hålla bältet stram och korrekt drift.

Fri lek om trissan kan få den att uppleva en hel del slitage. Vissa lätting remskivor är tillverkade av material som tenderar att brytas ned efter en viss sträcka eller tid. Mekanik kan rekommendera ersätter en lätting trissa som del av en allmän bälte underhåll. Remskivor i allmänhet längre än bälten, som ofta har torr röta eller sprickor, och måste kontrolleras regelbundet för utbyte. När en fordonsägare är inspektera bälten, kan det bli möjligt att ta en snabb titt på den trissa för att se om den fortfarande är i god form. En förare kommer att veta om en lätting remskiva har misslyckats, eftersom bältet blir försämrad eller till och bryt av fordonet, och det kommer inte vara körbar utan en fungerande remskiva och rem-systemet.

Konsumenterna bör alltid konsultera en mekaniker om de inte är säkra på att de vet hur man arbetar på ett visst fordon bälte system. Rätt försiktighetsåtgärder som stödjer eller säkra fordonet, och ta hand runt fläkten område, är kritiska. I vissa fordon, monterar motor eller andra delar kan vara i vägen för en snabb remskiva ersättning. I dessa situationer kan professionell butiker tillhandahålla tillförlitlig installation för en remskiva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.