Vad är en Landing Craft?

En landning farkosten är en del av militär utrustning som är konstruerad för att transportera människor från ett fartyg till stranden. Det finns ett antal olika typer av utrustning som används för detta ändamål, inklusive havsgående fordon som fungerar som trupptransportfordon och båtar som släppa folk bort längs kusten. Landning farkoster är en viktig del av den arsenal av många sjöstridskrafter i världen, och liksom många delar av militär utrustning, är de ständigt förfinas och förbättras för att öka utbud och funktionalitet. Historiskt sett har de också användas i handel med samhällen som saknar ordentlig hamnar och hamnar, tvingar fartyg att kasta ankar havs och använda en mindre båt för att nå land.

Några av de mest kända exemplen på landstigningsfartyg är förmodligen båtar som används för Normandie landningar under andra världskriget. Dessa flatbottnad, hög-sidig båtar som trupper och utrustning, med en front som viks ner när båten kom till stranden för att skapa en ramp så att passagerarna kan stiga. Denna konstruktion var trög i vattnet, men mycket effektiv på att få människor där de behövs för att gå, och många versioner av den finns i bruk idag.

Flera militärer använder svävare som landstigningsfartyg, med båten ridande på stranden. Demonstrationer av sådana farkoster har visat att de är extremt mångsidiga och effektiva på att nå många olika typer av strandlinjen. Liksom andra landar farkosten, kan de vara utrustade med vapen och annan defensiv utrustning för att avvärja krafter på en strand och se till att människorna på landstigningsfartyg har luckan tills de kan nå sin egen utrustning.

Motorized fordon kan också användas som landstigningsfartyg. Vissa lastas i båtar och drevs igenom vågorna, som utför transporter av trupper och utrustning i en bepansrad bil. En fördel med att använda motordrivna fordon till mark trupper är att de skyddar sina passagerare medan de kör upp på stranden, vilket ger dem en fördel jämfört med trupper som är tvingade att gå i land från en båt och omedelbart inleda kamp med försvararna längs kusten.

rymdskepp också använda landstigningsfartyg som är mer korrekt kallas Landers. Landers är mindre farkost som kan skickas från en större fartyg eller pendeltrafik på ytan av ett objekt av intresse. Landers är lättare att hantera än rymdskepp och de är särskilt utformade för att landa i svår terräng. Space landstigningsfartyg kan också fästas vid vetenskaplig prober som används för att samla in data om miljön där de landar, och att ta prover utan att tvinga folk på landstigningsfartyg komma ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.