Vad är en Hydrogen Car?

En väte bil är helt enkelt en bil som använder en cell vätgasbränsle genom att verka och generera sina hästkrafter. Vätet bilen skulle kunna vara framtiden för bilar, som alternativa energikällor utforskas mer och mer, och väte teknik blir allt mer konkreta. När fler väte bilmodeller kommer ut på marknaden, bör priserna sjunka, göra fordonen mer attraktivt för den enskilde konsumenten. En av de största nackdelarna att vätgasbilar är en brist på tillgänglig tankning stationer. Samtidigt som det har skett en viss introduktion av vätgas bensinstationer stationer på utvalda platser runt om i världen, såsom Kalifornien i USA, många geografiska områden har inga bensinstationer områden för sådana fordon. Därför fordonen har någon praktisk användning utanför ett relativt litet geografiskt område.

Hindren för att bygga bensinstationer stationer för en väte bil är betydande. I huvudsak blir det ett "hönan eller ägget" debatt. Som bör komma först, det tankningen stationer för vätgasfordon eller vätgas fordonet? I slutändan finns det inget bra svar på denna fråga. Efterfrågan på vätgas bränsle kommer inte förrän det finns gott om vätgasbilar. Dock kommer det inte finnas många bilar tills det finns plats för dem att tanka. Som nämnts tidigare Väteceller är den huvudsakliga energikällan för ett väte bil. Dessa celler fungerar med en blandning av syre och väte. Tillsammans, i vissa fall ger de en elektrisk ström som sedan används för att driva motorn. I verkligheten är en väte bil som inte drivs av vätgas direkt, utan elektricitet omvandlas till mekanisk energi. Skillnaden mellan en vätgas bil och andra elektriska bilar är att energikällan är förmågan att ständigt förnya sig ombord, så länge väte kan ersättas. Vätgasbilar kan också arbeta genom att skapa förbränning, vilket är något mer än en kontrollerad explosion, för mekanisk energi, ungefär som traditionella fordon göra med bensin eller diesel.

Det finns två huvudsakliga fördelar för ett väte bil. Först tillverkar man inte skadliga gaser som bensin och dieselbilar produkter, såsom koldioxid, som bidrar till växthuseffekten, smog och andra hälsorisker. Det andra, de är ungefär tre gånger mer effektiv i sin energiomvandling, jämfört med traditionella fordon. Därför är det inte bara den typ av energi de förbrukar, utan hur den konsumeras som gör en betydande skillnad i fordonet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.