Vad är en Fritidsbåt?

fritidsbåtar är någon typ av båt som används särskilt till förmån för ägaren. Som sådan är en fritidsbåtar haft för rekreationsändamål bara, och ska inte utnyttjas i någon typ av verksamhet eller INBRINGANDE venture. En fritidsbåt kommer att innehålla en motor och full styrkontrollsystemen som gör det möjligt att använda farkosten på sjöar, floder och kanaler. Den fritidsbåt kan också användas som en tillfällig eller permanent bostad för ägaren, och ofta är utrustade med bekvämligheter som inte är till skillnad från dem som finns i ett hem, om än i mindre skala.

Generellt är en fritidsbåt förstås vara en liten till måttlig storlek båt, med längden vanligtvis under åttio meter. En fritidsbåt av denna storlek ger gott om utrymme för ägaren att skapa bekväma utrymmen som kan avnjutas för en helg eller en längre tid. Ofta kommer en fritidsbåt har en sovande bunker, någon typ av litet kök, och tillräckligt med utrymme för ägaren att fiska och sola bekvämt. Den fritidsbåtar är dessutom ofta liten nog att dockas i en småbåtshamn för långa tidsperioder. Kräver endast en måttlig mängd utrymme, bara om någon småbåtshamn kan rymma ett fritidsbåtar, såsom en yacht. Månadsavgifter för bostäder en fritidsbåtar är ofta rimliga, speciellt om ägaren väljer att göra farkosten sin stadigvarande bostad.

En fritidsbåt inte nödvändigtvis behöver kosta en orimlig summa för att vara bekväm. Nyare modeller med fler bekvämligheter kommer med en högre prislapp, men det är också möjligt att köpa en välskött äldre båt för en blygsam siffra. Så länge fritidsbåtar har en gedigen motor, stabil ram, och är i allmänhet väl fungerande skick, är båten sannolikt att ge ett utmärkt gömställe för helgerna och sommarloven.

Fritidsbåtar kräver skötsel och underhåll för att förbli sjövärdig. Dock kan många typer av fritidsbåtar upprätthållas med en minimal mängd av vård under större delen av året, och att inkluderas i skrov skrubber och andra underhållsarbeten på årsbasis. Större småbåtshamnar kommer att erbjuda dessa typer av tjänster, eller åtminstone bibehålla en lista av erkända proffs som kan tillhandahålla underhåll enligt ett regelbundet schema.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.