Vad är en Förtöjning Line?

En förtöjningslinan är ett tjockt rep eller kabel som används för att binda en vattenskoter på plats. Vanligtvis flera förtöjningslinor används på samma fartyg för att distribuera stress, och att agera som redundanta system vid en förtöjningslinan snaps. Förtöjningslinor kan också kallas trossar. Ett antal olika material kan användas för att göra en förtöjning linje, och de flesta marina företag som levererar göra ett sortiment av alternativ som kan anpassas efter behov.

Förtöjning ett fartyg kräver en viss samordning. Förtöjningslinorna måste kastas till land, men de är ibland alltför tunga och besvärliga att kastas lätt, särskilt när det gäller linjer som används på stora fartyg. Som ett resultat, matroser använda en bifogad fil som kallas en livlina, en lätt sladd som kan kastas i land. Människor på land kan använda kastlina att dra förtöjningslinan över så att båten kan ligga förtöjd på plats. Med ett mycket stort fartyg, kan en stor besättning på mark vara delaktiga samordna förtöjning processen. För mindre båtar, kan en enda sjöman handtag förtöjning självständigt.

Historiskt förtöjningslinor var gjorda av naturliga fibrer som hampa, som var flätade och sladd för extra tjocklek. Idag kan material som syntetiska fibrer och metall användas. Wire förtöjningslinor har en mycket hög draghållfasthet, men tenderar att inte vara så flexibla, och de kan vara svårt på händerna. Av denna anledning Vissa företag gör förtöjningslinor med en metall kärna och ett syntetiskt omslag. Dessa rader kan användas för att binda en båt på plats på en docka, brygga, kaj, boj, och så vidare. På fartyget finns flera fästpunkterna som kan användas för förtöjningslinor så att de kan placeras på bästa möjliga sätt. På stranden eller på strukturen fartyget morerna till liknande fästpunkterna finns. Linjen är alltid snyggt bundet av för att förhindra den från att halka, och överskott är lindad så att människor inte kommer att resa.

En fara med förtöjningslinor är att när de utsätts för hög belastning och tryck kan de knäppa. Detta utgör en risk för sjöfarten, eftersom fartyg kan bryta sig loss från sin förtöjning och vindavdrift. Det kan också vara farligt för människor, som brast förtöjningslinan kan träffa någon som man ryggar, orsakar allvarliga skador eller dödsfall. Av denna anledning, seglare är noga med underhållet av sina linjer, behandla tecken på skador och nötning omgående.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.