Vad är en EGR-ventil?

En avgasåterföring (EGR) Valve är en mekanisk komponent som finns på bilar och spelar en integrerad del i en väl fungerande bensin-och dieseldrivna bilar. Det säkerställer att bilen brinner sitt bränsle effektivt genom recirkulation utsläppen från avgaserna genom bilens förbränningssystem. En rätt återcirkuleras bränsle resulterar i svalare och mer fullständig förbränning av bilens bränsle tillsammans med en minskning av mängden skadliga gaser, speciellt kväveoxid (NO), som när de möter luften, omvandlas till kvävedioxid. Detta i sin tur blir smog när den stöter kolväten. I fordon där EGR-ventilen är felaktig, föraren ofta finner att accelerationen är svårt eller att bilen erfarenheter ojämn tomgång eller bås.

installerades den första EGR-ventil i bilar 1972. Den första EGR ventiler mekaniska och har idag ersatts av modernare och mycket mer sofistikerade elektroniska EGR ventiler. De senaste EGR ventiler inte bara kan egenkontroll, men de periodvis skapar problem för systemet för att säkerställa korrekt svar produceras. På vissa system, bör systemet inte eller stöter på ett problem, kommer det automatiskt fram en Diagnostic trouble code (DTC). Den EGR-ventil anses av motor-tillverkningsindustrin som "uppmätt intag läcka" och uppfanns för att sänka temperaturen bränsleförbränningen. Detta EGR-ventil deltar i förbränningsprocessen för de flesta av bilens resan, om när bilen är i vardera änden av sin prestationsförmåga: idle eller full acceleration.

Under full acceleration är EGR-ventil funktionshinder för att underlätta förbränningen och fylla brännkammare, en uppsättning av villkor kallas öppet spjäll (WOT). Var EGR-ventil åberopas under full acceleration, skulle det hämma acceleration genom att minska kapaciteten på avdelningar bränsleförbränningen. I andra änden av skalan, när bilen står på tomgång det är särskilt känslig för sammansättningen av luft och bränsle i förbränningsrummet och därför EGR-ventilen är avstängd. Bör EGR ventilen fortfarande vara i drift när bilen är i viloläge, är fordonet sannolikt stall eller snubblar.

Även rekommenderas inte, vissa fordonsägare bort eller på annat sätt inaktivera deras EGR Ventiler i tron att det kommer att förbättra fordonens prestanda. En bil med ett funktionshinder EGR Valve kommer inte att föra en avgasprovet och avskräckas av bilismen branschen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.