Vad är en Dymaxion Car?

Dymaxion Bilen var en tidig konceptbil, skapad av den berömde uppfinnaren och arkitekten Buckminster Fuller. Endast tre gjordes aldrig, trots stora ansträngningar från Fuller och hans team av hantverkare. Bilen var revolutionerande i stort sett allt den gjorde, det gick på tre hjul, hade mycket bättre gas körsträcka och hastighet i förhållande till sin samtid, och var en enorm 20 fot (6 m) lång.

Buckminster Fuller , en visionär designer, uppfann bilen som en del av hans Dymaxion produktlinje. Dessa begrepp konstruktioner var tänkta att skapa massproducerade produkter som skulle vara överkomliga, energieffektiva, och mycket bekvämt. I januari 1933, en investering från en vän får Fuller börja producera en prototyp av Dymaxion bilen, valde att bygga maskinen ur nytillkommen aluminiumlegeringar på marknaden.

Fuller anlitade en eklektisk samling av hantverkare och designers för att producera Dymaxion bilen, placera dem under ledning av en berömd båt och sjö designer heter Starling Burgess. Bilen använde sig av flera redan finns bildelar, inklusive en Ford motor som Fuller från kolleger visionärt Henry Ford, och Ford-made bakaxel som Fuller vändas upp och ned för att göra framaxeln. Efter att bygga och testa de grundläggande karossen, en extra 27 hantverkare från hela världen var anställda för att slutföra jobbet.

Uppfinnare av ett geni och byggs av ett team överlägsen experter, Dymaxion bilen såg goda förutsättningar för framgång när de visas på 1933 Chicago World's Fair. Den 27 oktober 1933, deltog bilen i en olycka med dödlig utgång när det vänt över och dödade förare och skadade två passagerare. En del tyder på att olyckan var orsaken till att bilen sattes aldrig i full produktion, trots Fuller's försök att förfina konstruktionen och göra bilen säkrare.

Även om han skulle bygga två prototyper, sprang Fuller ut pengar och kunde inte sätta bilen i produktion, trots order från Amelia Earhart och flera andra kändisar. Många skyller bilindustrin för misslyckandet med Dymaxion bil, vilket tyder på att investerarna pressades att hoppa av projektet, eftersom bilen var så revolutionerande att det skulle förstöra de etablerade biltillverkarna. By 1934, tvingades Fuller att brand hans team, ge dem den andra prototypen för att betala hans lön skuld.

Den Dymaxion bilen kom aldrig så långt att produktionskedjan, men har varit en inspirerande design sedan dess första visar. Aerodynamik och bränsleekonomi i bilen var förstklassig och modern designers har studerat vad som återstår av Fuller's ursprungliga planerna, försöker hitta praktiska tillämpningar. Ett tydligt påverkat utformningen är den för 2008 Aptera Typ-1 hybrid, en futuristisk trehjuling, är inställd på att slå en begränsad marknad i slutet av 2008, med större produktion snart. Den Aptera sägs få 130 miles per gallon (209 KPG,) och är liksom Dymaxion bilen, tydligt inspirerad av flygplan aerodynamik. Man kan bara föreställa Fuller skulle vara nöjd med Aptera, som slutligen kan föra sin Automotive koncept till liv efter mer än 70 år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.