Vad är en Cooper Vane?

En Cooper Vane är en säkerhetsanordning som är monterad på flygplan med inbyggd uppsättningar av trappor, så kallade Airstairs. "De flesta flygplan inte har Airstairs längre, eftersom de är utformade för att taxi upp till terminaler, och vid små flygplatser , flygplats personal kommer hjulet en trappa för passagerare att använda. Cooper Vane hindrar Airstair från att engagera medan planet är i flygplansläge. Inspirationen till Cooper Vane var en kapare namnet DB Cooper, som kapade ett plan 1971. Efter krävande pengar och fallskärmar, sänkte Cooper tydligen bakre Airstair av planet och flydde. Cooper och pengar sågs aldrig igen, vilket tyder på att tricket inte kan ha varit helt lyckad, men observatörer konstaterade att Airstair i Boeing 727, den typ av flygplan Cooper kapade var särskilt utsatta för denna typ av verksamhet. De flesta av de viktigaste Kabindörrarna skulle vara extremt svårt att öppna i luften, men den bakre Airstairs på 727-serien jetplan var idealiska för medelstora luftrör.

År 1972, många kapningar inträffade, och några av dem följde Cooper modellen. Som svar gav Federal Aviation Administration att Cooper Vane måste installeras på flygplan utrustade med Airstairs. Vissa flygbolag har valt att avyttra med Airstairs helt i svar på problemet, medan andra installerat Cooper Vane flygplan skydd.

Mekanismen bakom en Cooper Vane är relativt enkel. Den består av en platta formad av metall bifogas en fjäder. När flygplanet är på marken, den metall projekt vinkelrätt ut från planet, så att Airstairs höjas och sänkas efter behag. När planet är i luften, skjuter lufttryck mot Cooper Vane, den pressas platt mot flygkroppen av flygplanet. Cooper Vane är placerad så att när det flackar ut, kommer det att låsa Airstair från utsidan. När flygplanet landar, den minskade luftflödet ger Cooper Vane att gå tillbaka ut så att Airstair kan sänkas.

har många andra säkerhetsåtgärder vidtagits för att göra trafikflygplan mindre känsliga för kapning. The Cooper Vane är bara en sådan säkerhetsåtgärd, och på en välskött moderna flygplan, många andra skyddet finns på plats, som lås på dörrarna till cockpit. Kommersiella flygbolag försöker minska sin sårbarhet genom att kombinera mekaniska åtgärder med passagerare och en varning, välutbildad besättning. Kapning motåtgärder har kraftigt minskat antalet årliga kapningar på folk som använder dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.