Vad är en Cog Railway?

en kugge järnväg är en järnväg som är utrustad med en tandad centrum spår som artikulerar med en kugge under loket. Tyngdpunkten och spåra skapa större dragning för tåget. Sådana järnvägar finns i många regioner i världen, och medan de ofta drivs som nyheter, eftersom tåg är mindre starkt används för transport, göra vissa fortsätter att användas i praktiska tillämpningar. Den huvudsakliga anledningen till installera en kugge järnväg är en oro för att ett tåg kan ha svårt att göra sig upp en klass. I detta fall, med hjälp av kugghjul och centrum spåret kommer att hålla tåget glider när den går upp eller ner betyget. Cog järnvägen kan användas på bergssluttningarna för att möjliggöra ett tåg att gå upp och ner från berget rimligt säkert, och de används också i städerna och på landsbygden där betyg är brant nog att en konventionell tåget inte skulle kunna navigera.

Hastighet är en begränsning med en kugge järnväg. Tåget kan i allmänhet bara gå ganska långsamt, eftersom utformningen av ett kugghjul och låt förhindrar snabba framsteg. Loket kan skjuta eller dra i bilar, beroende på om det går upp och ned i backen och preferenser för operatören. Tack vare kugghjul och spår att lokomotivet utmärkta broms förmåga, vilket kan öka säkerheten avsevärt. Också känd som en kuggstångsdrivna eller KUGGBANA, en kugge järnväg kan användas för att förflytta människor och gods i ett område där andra fordon inte skulle kunna fungera. På ett berg, kan till exempel bilar och lastbilar inte kan navigera. Alternativ till COG järnvägar omfatta gondoler och hissar, tillsammans med kabel järnvägar.

p

Cog järnvägen drivs som nyheter för turistnäringen kan hittas i många samhällen. Ofta är en ångmaskin användes för ytterligare nyhet, men diesellok kan tillämpas också. Om en ångmaskin används kan besökarna kunna se en underlig variant av lok som utvecklats speciellt för tyngdpunkten järnvägen. Ska fungera, pannan av en ångmaskin måste vara relativt nivå, och i fallet med en kugge järnväg, en normalt placerad panna kommer att luta när tåget rör sig uppåt. För att kompensera detta, något lok på kugge järnvägar har lutat pannor som ser dåligt på plan mark, men som flyttar till en nivå position som tåget klättrar uppför en backe, så att pannan kommer att fungera rätt när tåget behöver mest makt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.