Vad är en Chase Plane?

En chase flygplan är ett flygplan som spår ett flygplan under flygning. Chase flygplan används i tester av experimentella flygplan, och även att spåra flygplan som Space Shuttle och flygplan som används av världens ledare för resor. Det primära ansvaret för en chase plan är att se upp för luftfartygets säkerhet har tilldelats att följa, och att hålla det omgivande luftrummet klara av säkerhetsskäl.

Vanligtvis en chase plan är bemannade antingen genom en mycket erfaren pilot, eller en testpilot. Skickliga piloter behövs för att säkerställa att jakten planet framgångsrikt spår av andra flygplan, samt ge en ständig återkoppling på flyget. Piloten av en chase plan kan också behövas för att vägleda ett flygplan genom en nödlandning, med hans eller hennes perspektiv utanför oroliga flygplan att välja en bra plats att landa och hjälpa piloten att komma dit.

De flesta moderna jaga flygplan är utrustade med kameror som dokumenterar flykt andra flygplan. Piloter på de berörda flygplanen kan kommunicera direkt, vilket kan vara avgörande i en nödsituation. Chase piloter också interagera med marken, ge information om status för flygningen och varna människor på marken för att eventuella problem som kan utvecklas. Förutom övervakning själva flygplanet, jaga flygplan också hålla ett öga på himlen. Experimentflygplan ges vanligen en mycket sluten luftrummet för testning, för att garantera säkerhet och skydda den känsliga informationen. Chase plan varna annalkande flygplan, hängglidare och andra farkoster som kan glida in i det begränsade luftrummet. De ser också ut för navigering risker som skulle kunna komma ut ögonen på testpiloten, vilket gör att testpiloten att fokusera på hantering av sina flygplan.

Footage från kamerorna i jakten plan är ofta ganska intressant. Företag kan använda chase plan film i reklammaterial och möten där planet diskuteras, visa människor hur planet beter sig i luften. Om det uppstår problem under flygning, kommer bilderna att plockas isär för att upptäcka källan till problemet, och arbeta för att förhindra en upprepning i framtiden. I händelse av en olycka med dödlig utgång, jakt plan bilderna används också av utredare för att fastställa orsaken till olyckan och om det hade kunnat undvikas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.