Vad är en Carpool Lane?

En Carpool körfält kan vara känd av många andra namn och några av de vanligaste är hög beläggning fordon (HOV) filer och köer lokaltåg. De banor på eller stänga av vägar och motorvägar som är avsedda för personer som kör med normalt minst en passagerare. De kan bidra till att uppmuntra pendling eller dela bilar, och de kan förbättra den hastighet som folk får destinationer, särskilt under rusningstid eller hög timmar trafik.

byggdes de första Carpool köer i Europa under 1990-talet, men i USA och Kanada, förekom det mycket tidigare. Kalifornien hade några körfält avsedda för detta ändamål av 1970-talet. De var ofta bara "aktiv" under rusningstid eller rusningstrafik trafik. Detta innebar under andra tider var körfält öppet för alla som ville köra i dem, oavsett om de hade passagerare eller inte. Förutom att låta carpoolers använda de köer, var de ofta valet av bussar också, och kunde snabbt skynda resor med buss till olika platser.

Även om det ofta troligtvis människor kommer att hitta en Carpool körfält på en verklig motorväg eller landsväg, kan de skiljas från motorvägen. Vissa är fristående. Några är byggda enbart för personer med flera passagerare, Det har gjorts försök med förare argumentera för sin rätt att använda en Carpool körfält, även om de tekniskt sett inte bör använda det. Mesta om drivrutinerna använda dessa utan att ha erforderligt antal passagerare, riskerar de att få en biljett eller böter. Människor har åberopat rätten att använda de köer eftersom de är gravida, eller de har använt nappar, tomma barnstolar med dockor i dem, och liknande för att undvika att bli upptäckta. Vanligtvis är det helt enkelt inte värt det att använda en Carpool körfält olagligt, men det kan vara mycket frestande att göra det när trafiken är intensiv på annat håll och körfältet är inbjudande tomt. Det kan betyda att betala böter på flera hundra amerikanska dollar och en trafik biljett som långsam resa ännu mer. Ett alternativ för dem som inte pendlar med andra blir en hybrid eller alternativt bränsle bilen. I vissa fall hög bränsleeffektivitet bilar eller alternativa bränslen bilar tillåts på en bilpool körfält, trots att bilen endast innehåller föraren. Detta stämmer inte på alla orter. P

Många människor som har tillåtelse att använda ett Carpool körfält kan ha en fördel när de passerar broar eller avgiftsbelagda vägar i rusningstrafik. Dessa kan minska eller eliminera kostnader om bilen har tre eller fler passagerare. Detta kan vara ännu en anledning att pendla. Det innebär att människor inte behöver stanna för att betala avgiften, och de sparar pengar och tid i processen.

att en närstående trafikkontroll Frågan har utvecklats i USA för att förbättra trafiken på flera USA /Mexiko gränsövergångarna SENTRI (Secured Electronic Network for Travelers Rapid Inspection) . Det finns SENTRI köer som tillåter människor att korsa gränser lättare på många punkter för inresa till USA. De kräver en ansökan, och de som antogs få en dekal på sin bil och en radiofrekvens identitetskort, som tillåter dem att snabbt passera gränsen. Detta kan påskynda resa och påskynda gränspassage för personer som betraktas som låg risk och som måste passera gränsen ofta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.