Vad är en Auto Auktion?

Auto auktioner är händelser där fordonen säljs till köpare som är villiga att betala det högsta priset för en viss bil eller en grupp av motorfordon. Auktioner av denna typ finns över hela världen, även om särskild process för att hålla en automatisk auktion varierar från plats till plats. Tillsammans med auktioner hålls särskilda geografiska platser har internet gjort det möjligt att genomföra bilauktioner på nätet. I vissa fall är en automatisk auktion en sluten händelse. Snarare än att vara öppen för allmänheten, kan auktionen endast i närvaro av dem som har fått en formell inbjudan. Till exempel kan en begagnad bil auktion är öppet endast för återförsäljare som säljer begagnade bilar. Andra slutna auktioner kan omfatta endast personer som betalar en avgift för att få delta. Detta är ibland fallet när auktionen genomförs av en myndighet, eller av ett privat likvidator.

Några bilauktioner är öppna för alla som kan bevisa att de har resurser att bjuda på de olika fordon som vid evenemanget. När detta är fallet, kan individerna behöver för att uppvisa en bank kredit, eller någon annan handling som anger han eller hon har resurser till hands för att betala för varje fordon som de har fått som ett resultat av auktionen verksamhet. Efter mottagandet av detta bevis för stödberättigande är det individen tillträde till auktionen och är fri att bjuda på varje fordon som lagts fram av auktionsförrättaren. kan en automatisk auktion att genomföras som ett vinstdrivande händelse, eller som ett sätt att samla in pengar till ett icke vinstdrivande organ. Den tidigare, är målet oftast att skapa inkomster för ett företag eller myndighet. I det sistnämnda fallet kan auktionen genomföras av tyst omröstning, med den inlämnade högsta budet förklaras som vinnare. Hela behållningen från en välgörenhetsorganisation auto auktion sedan gå till den ideella organ och kan användas för att stödja deras fortsatta verksamhet i samhället.

Idag har online auto auktionen fått stor uppmärksamhet. Individer med ett fordon för att sälja kan skapa en auktion på någon av de många budgivning platser närvarande är i drift. Ofta kommer hemsidan får en procentandel av det slutliga försäljningspriset. Som stämmer med de flesta auktioner, finns det ett lägsta bud som måste vara uppfyllda för att en vinnare skall redovisas. Auktioner av denna typ är oftast strukturerad så att de potentiella köparna vet i förväg om fordonet kommer att lämnas av den ursprungliga ägaren, eller om det vinnande anbudet skall vidta åtgärder för att hämta fordonet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.