Vad är bromsbackar?

Bromsbackar är en integrerad del av bromssystemet i ett motorfordon. När en förare steg på bromsen, är bromsskon den mekaniska delen att han eller hon är ytterst kontrollerar att ta bilen stannar. Stöd av en bromsskon är en metall del, men det område som faktiskt kommer i kontakt med bromsen är stoppad för att ge friktion att stoppa bilen utan att skada själva bromsen. Bromsbackar finns inuti trumbromsar, skivbromsar har bromsok, som fyller samma funktion på ett något annorlunda sätt.

trumbromsar arbeta med hydrauliska trycket. När en förare steg på bromsen, reser bromsvätska för påtryckningar för att den enskilde hjulbromsar och små hydrauliska kolvar trycka bromsbackar på insidan av den snurrande yta av hjulet. Friktionen från bromsskorna bromsar hjulet ner, och i slutändan leder det till stillastående. När rasten släpps, fjädrar dra bromsskon tillbaka till ett viloläge, klara av hjulet. Skivbromsar fungerar på samma sätt, förutom att i stället för att utöva påtryckningar inifrån en trumma, bromsok Grip en skiva som stannar hjulet.

Med tiden blir ytan på bromsskon börja bära ner. Om de tillåts bära ner den helt, kommer metallen stöd av bromsskon komma i kontakt med trumman, eventuellt kan orsaka allvarliga skador förutom ett otrevligt ljud. Av denna anledning flesta trumbromsar har en inspektion hålet så att föraren kan kontrollera deras bromsbackar utan demontering av hjulet. När bromsbackar börja bära ner, måste de ersättas för effektiv bromsning. Det stoppade foder som används för att göras från asbest, men mer miljövänliga material används i de flesta moderna bilar.

I allmänhet är de flesta bilar har trumbromsar på bakhjulen och skivbromsar på framhjulen. Den trumbromsar också hus mekanismen för nödbromsen, så det är viktigt att se till att de är i gott skick. Se till att kolla på alla dina bromsar regelbundet och byt ut kuddar och skor när de behövs för att spara dyra rekonditionering eller ersättning räkningar för skivor och trummor att stoppa bilen. Det är möjligt att byta ut bromsbackarna själv, om du har mekanisk erfarenhet. Service trumbromsar är svårare än att arbeta på skivbromsar, men, och du kanske vill vända sig av en seriös professionell mekaniker att byta ut bromsbackar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.