Vad är Viking Ships?

vikingaskepp återspegla typiska nordiska fartygets utformning under år vikingarna, som varade från slutet av åttonde-talet fram till mitten av elfte århundradet. Den träfartyg skulle kunna anpassas för många ändamål, från fiske till last transport till krig. Vikingarna var legendariska sjömän och krigare, med sin förbluffande fartyg makt deras ambitiösa civilisation.

Trä vikingaskeppen byggdes i första hand från lokala arter av ek, mäktiga träd som växte i överflöd i hela Skandinavien. Fartygen byggdes med hjälp av överlappande plankor på en fast köl som ger större säkerhet och styrka i konstruktionen. Även om det fanns flera typer av fartyg, de flesta skisserat en grund och bred förslag. Skriftlig redovisning från den eran tyder på att vikingaskeppen var främst segel-drivna och innehöll ett fyrkantigt segel, troligen tillverkad av ull. En av de mest kända symbolerna för ett vikingaskepp är huggen galjonsfigur tros ha prytt den prows av Viking krigsfartyg. Dessa galjonsfigurer var avsedda att se ut som drakar eller ormar, och omnämns i flera skriftliga redogörelser från vikingatiden. Det är ännu oklart varför dessa fartyg featured sådana dekorativa galjonsfigurer, experter tyder på att det kan ha varit att skrämma brottsoffer avstyra havsvidunder, eller fungera som en rituell symbol för styrka. Trots att hitta små fysiska bevis på drakskepp, är bilden av en invaderande Viking flotta ledd av fruktansvärd drake galjonsfigurer ett bestående begrepp genom historien.

Många vikingaskepp användes för dag till dag jobb som fiske eller lokal handel, byggdes mäktigare fartyg att passera stora avstånd. Även om det inte är känt för vissa, mycket tyder på att vikingarna faktiskt kan ha korsat Atlanten och nådde Nordamerika, fem hundra år innan Christopher Columbus. Artefakter finns överallt Newfoundland ange nordisk design, inklusive lampor, stycken skepp och spindlar.

Använda en replika knarr , eller Viking handel fartyg, försökte författare W. Hodding Carter att återskapa resan från Grönland till Kanada år 2000. Efter ett misslyckat försök, Carter och hans besättning lyckades klara resan trots betydande hinder. Resan av Carter, liksom senare långväga resor senare i repliken fartyg visar att resa makt vikingaskeppen var otroligt för sin tid, långt överträffar det alla andra moderna fartyg. I krig var vikingaskepp fruktansvärda och dödliga vapen. Sjöslag mellan stridande stammar ofta involverade binda skeppen samman för att tillåta närmare slåss, men spjut användes även för varierade strider. På land, vikingaskepp underlättas räder mot städer och slott nära havet. Räder var ett konsekvent inslag i Viking samhället och näring deras rykte som dödliga och skoningslösa krigare. Fram besegrades av saxarna år 1066, featured vikingarna överlägsen teknik, vapen och strategier.

Även om mycket gick förlorat efter kriget med saxarna, lever arvet från vikingarna på hela världen. Med sina skepp, de korsade oceanerna, skapade överraskande detaljerade kust kartor och öppnade handelsvägar som oövervinnlig av andra människor. På grund av den kraft och mångsidighet av vikingaskepp seglade antika civilisation till historien som det kanske största varvsindustri samhälle i mänsklighetens historia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.