Vad är Turbonator?

Turbonator är en liten bil-enhet som tillverkas av det amerikanska företaget Turbonator, Inc. Turbonator marknadsförs som en icke-rörliga enheten Vortex generator som levereras komplett med fenor som sägs förbättra bilens förbränningsprocessen, vilket i tur förbättrar gas användning och ökar bilens hastighet. The Vortex skapats av enheten avger en virvlande, snabb brännande verkan i förbränningsrummet vilket ytterligare förbättrar bränslet. I teorin skulle detta innebära Turbonator förbättrar Flamman och ger bilen en mer grundlig förbränning. Den Turbonator retails på omkring $ 69,95 US dollar (USD) i USA.

Företaget som tillverkar Turbonator grundades i september 2001 i delstaten O Lakes, Florida. Bolagets vd är Ms Nicole Markovic. De höga oljepriserna har inneburit att Turbonator och produkter liknande konstruktion blir alltmer populära. Med sitt löfte om extra gas körsträcka och allsidig bränslebesparande egenskaper, är dessa enheter ses som ett billigt och enkelt sätt att göra dyrbar olja går det lite längre. Den Turbonator är särskilt attraktivt för nybörjare eftersom det är lätt att montera och kan installeras med en skruvmejsel i bilens in-house tar snabbt och smärtfritt. In-tar slang finns mellan luftfiltret och gasreglaget kroppen (den runda metallröret som styr motorn luftflöde).

Även om Turbonator Företaget skryter med att dess enhet kan öka bilens prestanda och bränsleförbrukning, ett antal farhågor har uttryckts om den faktiska effektiviteten och säkerheten hos produkten. Har faktiskt Turbonator kommit in för särskilda misstroendevotum i bilåkning entusiasten publikationer och det är underförstått att åtta klagomål har lämnats in till Better Business Bureaus (BBB). Vidare under 2005 Popular Mechanics tidningen testat ett antal produkter som är besläktade med de Turbonator att kolla in de fordringar för sådan utrustning. De tester använde sig av en dynamometer att testa hästkrafter och vridmoment när Vortex generatorer installerades och när inte. Dessa tester på Turbonator-like Vortex apparater slutsatsen att inga märkbara förbättringar mätt på antingen hästkrafter eller bränsleekonomi. Testarna noterade också att de flesta fordon normalt bränna 99 procent av sitt bränsle och därför är dessa apparater bredvid värdelösa på moderna fordon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.