Vad är Traction Control?

Antispinnsystem är ett säkerhetssystem som ofta installeras på högpresterande fordon och blir alltmer populär i mer standard bilar. Detta system är en av flera som är avsedd att hindra fordon från att halka när ogynnsamma förhållanden såsom grus, regn och snö påträffas. Ett antispinnsystem inte nödvändigtvis förhindra en krasch eller annan trafikincident, men den kan öka körsäkerheten när en bil drivs i allmänhet säkert sätt.

detta säkerhetssystem kan även kallas en ASR-system står som antingen anti slip förordning eller acceleration slip reglering. Ett antispinnsystem jämför den hastighet med vilken drivhjulen snurrar med hastigheten på bilen. När man upptäcker att driva hjulen snurrar för snabbt, vilket tyder på att de har förlorat dragning, tar systemet åtgärder för att bromsa hjulen och återställa väggreppet.

Flera åtgärder för att kontrollera drivhjulen är tillgängliga för en dragning kontrollsystemet. Systemet kan välja att bromsa hjulen att sakta ner dem, kan man kontrollera gas, eller kan styra kraften levereras till hjulen. I samtliga fall är målet att bromsa hjulen så att de kan gripa vägen igen, återställa dragkraft. Människor kan förlora dragning även när man kör säkert, särskilt i ett motordrivet fordon hög, och dessa system kan hjälpa till att hantera låg förlust av dragkraft. Det är vanligt att se låsningsfria bromsar installeras med antispinn. Dessa system är avsedda att förhindra att bromsarna låses i nödsituationer. Likaså stabilitet kontrollsystem som hindrar horisontell glidning kan också ingå som ett säkerhetssystem. Dessa system är alla varandra och tillsammans arbetar för att hjälpa föraren behålla kontrollen över sina bilar. De arbetar också med andra säkerhetssystem för att hålla körupplevelsen så säker som möjligt, även om dessa system fungerar under förutsättning att föraren inte kommer att driva en bil på ett sätt som kan anses vara farliga.

En indikator kan blinka när ett antispinnsystem aktiveras. Denna indikator till syfte att uppmärksamma föraren på att bilens reagera kan försämras på grund av förlusten av dragning, och som en varning att föraren kan ha gått för fort. När systemet drar sig, kommer indikatorn släcks. Om det stannar, kan det finnas ett fel i systemet, och bilen bör tas till återförsäljaren för inspektionen att avgöra vad som orsakar ljuset att stanna eller att blinka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.