Vad är Skivbromsar?

Skivbromsar, som vilken annan typ av bromsar, används för att bromsa eller stoppa rörelsen. De arbetar genom att friktion och tryck som bromsar rörligheten för ett hjul eller stoppar den helt. Även känd som rotorer, är skivor knutna till hjulen eller i vissa fall är knutna till axeln.

Skivbromsar är i allmänhet tillverkade av keramiska material eller gjutjärn. De drivs på olika sätt, från elektromagnetiska, hydrauliska och pneumatiska, mekaniska. När skivbromsar är engagerade, friktion skapas, vilket gör bromsbelägg inuti bromsok att trycka mot skivan. Detta orsakar rörelse till långsam och kan orsaka hjulet att stoppa flyttar helt. Dessa processer sker när du pressa på bromspedalen i din bil. Även skivbromsar har använts i fordon från första början, var de inte den vanligaste typen av bromssystem. De användes främst för sportbilar eller annan hög prestanda bilar på grund av den ökade efterfrågan på bromskraft i sådana fordon.

Idag, skivbromsar är vanligare än trumbromsar. De har också funnit användning inom sportutrustning såsom mountainbikes. Eftersom det finns olika typer av skivbromsar, vissa fungerar bättre för vissa användningar, utrustning eller fordon.

Till exempel, med racing eller cykling, slitsade och borrade skivor kan vara att föredra eftersom de ger luft, damm, fukt och gas kommer att överlåtas genom öppningar i skivan. Annars kan en film form på skivor, vilket kan skapa alltför mycket värme. Detta kan leda till mindre än optimal prestanda samt sprickor och spricker om skivbromsar har någon form av ventilation.

Vid jämförelse med trumbromsar det finns några viktiga faktorer som gör skivbromsar det bästa alternativet. Bättre värmebeständighet, en större förmåga att återhämta sig efter att bli blöt, och förmågan att tillämpa proportionerliga kraft bygger på det tryck som bromspedalen är nyckelfaktorer. Fortfarande, i vissa lätta fordon kan det vara en kombination av skivbromsar fram och trumbromsar bak. Eftersom främre bromsarna brukar göra det mesta av arbetet, är det rimligt att skivbromsar används i detta läge.

Använder båda typerna av bromsar möjligt för tillverkare att hålla kostnaderna nere samt hjälpa till att skapa ett enklare system för parkering bromsar. Vikt måste också beaktas. Trumbromsar lägga mindre till fordonets totala vikt än skivbromsar gör, så denna kombination kan vara ganska effektiva beroende på vilken typ av fordon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.