Vad är Santa Maria?

Santa Maria var ett fartyg som används av Christopher Columbus under hans 1492 resa till Nya världen. Tillsammans med Niña och Pinta , gjorde upp en flotta av fartyg som var tänkt att segla till Asien, men hamnade i Amerika i stället. Många repliker av Santa Maria har byggts runt om i världen, och det är även möjligt att segla på ett, för människor som är intresserade av att få en känsla för vad resan skulle ha varit.

ägdes fartyget från Juan de la Cosa, en upptäcktsresande som också fungerat som kapten, och man visste formellt som Santa Maria de la Concepcion Immaculada eller "Saint Mary i den obefläckade befruktningen. "Det var en Carrack, en typ av fartyg som utformats speciellt för transport av gods. Carracks byggdes med målet att skapa så mycket utrymme som möjligt, inte nödvändigtvis för att besättningens komfort, manövrerbarhet, eller hållbarhet, och detta visade sig vara ett problem för Santa Maria .

Även detta fartyg kan vara kända i dag, är ingen faktiskt se hur det såg ut. Samtida källor indikerar att den hade den klassiska höga rundade aktern på en Carrack, med en kortlek och tre master, men ingen trodde att måla eller rita en bild av fartyget innan den seglade. Som ett resultat, är de många repliker segling på öppet hav enbart baseras på antaganden och information om liknande fartyg, inte den verkliga konfigurationen av Santa Maria .

Columbus seglade på Santa Maria , vilket gör det flaggskeppet i sin flotta. Fartyget var känt som "La Gallega," och det var bemannas med 40 män, varav de flesta var erfarna seglare. Columbus hade faktiskt en hel del problem att rekrytera seglare för sin resa, eftersom många människor var mycket skeptisk till resultatet av resan, och de var förståeligt nog akta oss för att fastställa segla över okända vatten.

Santa Maria Santa Maria kan mycket väl flyta omkring någonstans i Haiti, så tidigt kolonister tyckte att återanvända och återvinna byggmaterial de hade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.