Vad är Run Flat Tires?

Run Flat däck är bildäck som är utformade så att de kan användas när punkteras eller extremt dåligt med luft. Den grundläggande Bakgrunden till run flat design datum faktiskt till det sena 1800-talet, men det blev inte mer allmänt tillgängligt förrän 1970, och det är främst en funktion som erbjuds på lyxbilar, särskilt sportbilar. Det finns flera fördelar med att använda Run Flat däck, men det finns även vissa urskiljbara nackdelar som bör övervägas innan utrusta en bil med run flat däck. kan flera olika system kan användas för Run Flat däck. Självförseglande däck har ett inre foder som automatiskt tätningar punktering hål och därigenom behålla däcket uppblåsta om den punkteras. Självbärande däcken har massiva sidoväggar som gör att däcket kan användas även om det har punkterats eller delvis deflateras, och extra stöd-system har en sekundär stödring.

Run Flat däck är också utrustade med sensorer som uppgifter om däcktryck till dessa data, tillsammans med varningar. Bilen behöver oftast köras med reducerad fart om däcken har äventyrats, och det har en relativt kort räckvidd. Det är fortfarande möjligt att ha en Blowout Om däcket är skadat på ett sätt som kan orsaka katastrofala fel eller om bilen körs trots Run Flat varningar som anger att däcket behöver bytas eller repareras. Den stora Fördelen med Run Flat däck är säkerheten. Blowouts och däck deflation kan vara allvarliga säkerhetsrisker för förare. Likhet med andra åtgärder som ökar fordonens säkerhet, med run flat däck kan sänka försäkringspremier, som försäkringsbolag vill skapa incitament för kunder att öka säkerheten. Dessa däck är också praktisk, eftersom det inte är nödvändigt att sluta genast att ta itu med en lägenhet. För människor som gör mycket körning, särskilt vid höga hastigheter som de hittade på motorvägen, Run Flat däck kan vara mycket användbara, och de kan till och med rädda liv.

dock Run Flat däck kan bli betydligt dyrare än konventionella däck, och det finns en tvist om slitbaneslitage över livet i däcken. Dessa däck är också hårdare, vilket leder till en stelare rida och mindre bränsleförbrukning, vilket kan vara ett problem för vissa förare. Dessutom har många bilar konstruerade för användning med run flat däck saknar ett område för ett reservdäck, vilket innebär att om en förare väljer att byta till vanliga däck, det finns inget utrymme för en backup i händelse av en lägenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.