Vad är Racing Tires?

Racing däcken är bildäck speciellt designade för att ge hög prestanda i racing. Tire design och krav varierar betydligt beroende på vilken typ av racing görs. Racing däck är utformade för hastighet och prestanda snarare än hållbarhet och ofta måste bytas efter ca 100 miles (160,9 km), medan vanlig gata däck är byggda för att hålla i sig och kan prestera bra under flera år.

Många typer av racing däck skiljer sig så kraftigt från vanliga däck att de är förbjudna på vanliga vägar eller för normal körning ändamål. Denna standard är inte mycket debatteras dock som racing däck är oftast ganska dyra och skulle slösas på vanliga vägar. För att optimera prestanda vid hög hastighet, racing däck är oftast tunnare, lite lättare, och fylld med låg fukt i luften eller till och kväveföreningar. Dessa funktioner, medan perfekt för racing, är dåligt anpassade till vanlig körning.

På grund av en hög grad av olyckor, många racing däcken har en unikt tillbehör kallas en extra säkerhet. Detta slanglösa däck faktiskt bor inne i centrala däcket, redo att arbeta i en nödsituation. Om däcket blåser ut, säkerhet reservdelar kommer att tillåta en förare att återvända till avgrunden eller, åtminstone, få ur vägen. I de flesta officiella tävlingar, säkerhet reservdelar är ett krav, men i tävlingar under en mil de får en valfri utrustning. är Racing däck konstruerats och byggts på olika sätt för olika typer av lopp. Track form och låt material är två avgörande faktorer för vilken typ av däck behövs. Dirt track racing däck funktionen mer tydlig slitbanemönster än asfalt däck, och är ofta något större i omkrets. Däck för ovala banor är konstruerade för att utföra ett annat sätt än de som byggdes för freeform spår eller street racing. I smuts racing, kan typiska spår skick och även mark makeup vara en viktig del att välja däck. Mest smuts däcken har en räfflad slitbanemönster som hjälper till att maximera prestandan på torr smuts. Om spåret i ett våtrum, dock, eller om smuts närvarande är fuktig eller blöt, kan djupa skåror bli igenfyllda och försämra prestanda. Av denna anledning väljer smuts racing däck är ofta en mer komplicerad beslut än att välja asfalt däck.

De flesta tävlingar som drivs av en professionell organisation som har mycket specifika krav och riktlinjer för vad däcken är och är inte tillåtna. Underlåtenhet att följa dessa regler särskilt kan leda till att slungas ut ur tävlingen, samt eventuella skyddstillsyn eller avstängning från ligan. Tire krav är ett försök att öka säkerheten och spara alla drivrutiner på en relativt lika villkor från en utrustning synvinkel. Genom kravet på standardiserad utrustning, spår tjänstemän se till att det är skicklighet snarare än överlägsen teknik som vanligtvis avgör utfallet av loppet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.