Vad är Pansarbilar?

en bepansrad bil är ett fordon som har förstärkts med metallplatta eller kompositmaterial för att göra det resistenta mot angrepp. Bepansrade bilar har ofta en rad andra säkerhetsdetaljer liksom, från möjligheten att bli negativt tryck i händelse av en gas attack att ha däck som ska köras när flat. Bepansrade bilar tillverkas på beståndet rader av några biltillverkare, men de är mer normalt av att stärka en vanlig bil. Det finns ett antal användningsområden för en bepansrad bil. De är fordonets val för diplomater, statschefer och andra framträdande personer som kan vara utsatta för angrepp. Vissa människor gillar kändisar väljer att använda pansarbilar som en statussymbol, eftersom dessa fordon innebär ett tillstånd av betydelse. I krigszoner, pansarfordon är standard, med militär personal och nu statliga tjänstemän med pansarbilar och ledsagare för att resa säkert. När det gäller bepansrade bilar som är byggda som lager fordon, förstärker bilen företaget bil med tjockt material och installerar skottsäkra fönster, ofta är armoring subtil nog att bilen ser normalt vid en flyktig blick. Detta gör bilen betydligt tyngre än en icke-bepansrade fordon av samma storlek, tvingar tillverkare att installera en mer kraftfull motor för att kompensera. Stock bepansrade bilar kan ha tonade rutor, remote start nycklar, intercoms, larm, kraftigt isolerad bränsletankar att motstå explosioner, och andra säkerhetsåtgärder som syftar till att göra dem resistenta mot alla utom de mest beslutsamma attacker.

Många företag erbjuder även armoring tjänster, där de kommer att uppgradera en bil för att göra den till en bepansrad bil. I det här fallet, high-end eftermonteras pansarbilar har bepansrade plattorna införas under "skin" i bilen, så att bilen inte se annorlunda ut för blotta ögat, medan fönstren ersätts med skottsäkert glas och andra säkerhetsfunktioner kan installeras som begärts. I andra fall kan plattor av pansar helt enkelt skruvas direkt på utsidan av bilen, vilket är vanligare i krigszoner, där det är viktigare att skydda de åkande i en bil än att oroa sig för att dölja det faktum att bilen är Armored.

pansarfordon är verkligen inte anfalla bevis. Många av dem är känsliga för raketer eller bomber, till exempel, och de kan stoppas med hjälp av vägspärrar och förströelser. Är dock färdas i en bepansrad bil säkert säkrare än att resa i en utsatt fordon, speciellt när bilen är förenat med en ledsagare som kan omfatta lockbete och tyngre bepansrade fordon med polisen eller militären.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.