Vad är Paint Sealant?

flesta fordon utsätts för utomhus, så länge de används dagligen i stället lagras säkert bort. Av denna anledning, vissa människor antar att de inte kan använda sin bil ofta om de vill att det ska se trevligt för länge. Lyckligtvis kan måla tätningsmedel skydda bilar från de faktorer, som gör det möjligt att ha en glänsande bil som ser helt nya trots oavbruten användning.

skadliga ämnen förekommer nästan överallt i naturen. I särskilt soliga stater ständigt bilar kan misshandlades med starkt solljus och ultraviolett (UV) strålning, vilket gör att färgen bleknar snabbt. Parkering under ett träd är inte alltid en lösning, eftersom fågelspillning också kan skada utseendet av ett fordon. Ytterligare skadliga ämnen omfattar surt regn, salt, föroreningar och skadliga mineraler i regelbundna regn. Med antalet skadliga element utomhus, är det ofta inte konstigt att många ägare av nya och klassiska bilar är oroliga driver dem.

Paint Sealant är ett skyddande skikt som skapar en barriär mellan färg och ämnen som kan få kontakt med fordonet. Bortsett från att skydda den, måla tätningsmassa även gör ytan blank. I själva verket brukar det anses liknar bilvax, men tenderar att vara längre, delvis eftersom smältpunkten för denna typ av sealer är mycket högre än vax. Av denna anledning måste det vanligen tillämpas mindre ofta, ungefär var sjätte månad jämfört med om varje månad för vanliga bilvax. En annan skillnad är att måla tätningsmedel utgör en hård barriär runt bilen, medan vax tenderar att tränga igenom färgen. Det finns några olika typer av färg tätningsmaterial på marknaden. Vissa är gjorda främst av polymerer, medan andra innehåller en kombination av polymerer, akryl och hartser. En sak de flesta måla fogmassa har gemensamt är att de är syntetiska, snarare än gjort av naturligt förekommande material. De flesta innehåller inte rengöringsmedel som många bil entusiaster uppskattar eftersom de oftast vill använda rengöringsmedel innan de ansöker en tätande skikt.

Olika typer av färg tätningsmedel har speciella fördelar. Några har lagt till skydd mot korrosion, medan andra är särskilt snabbtorkande. Äldre versioner krävs i regel flera rockar, och ofta tog lång tid att torka. Nyare typer vanligen är kända för att vara ganska lätt att tillämpa, normalt kräver endast en kappa. De flesta kan appliceras för hand eller med en slipmaskin, vilket gör dem attraktiva för dem som inte är exakt professionella bil detailers.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.