Vad är Nautical Flags?

Nautical flaggor är speciellt konstruerade flaggor i olika färger som kan användas för att signalera från fartyg till fartyg eller fartyg till land. Förutom en internationellt erkänd signaling kod, många nationer har särskilda nautiska flaggor på egen hand, men fartygen har möjlighet att kommunicera via den internationella koden med fartyg från andra nationer. Dessa meddelanden används för att utbyta information såsom nyheter, information om risker, eller begäran om bistånd. Nautical flaggor är också känd som signaling flaggor, på grund av deras användning i signaling information. Förutom att användas för kommunikation, är nautiska flaggor också användas för att klä fartyget för speciella tillfällen. Vanligtvis är flaggorna hängde i ett mönster som beskrivs ett budskap, för dem som kan läsa det. Vissa fartyg använder också semafor signaling för kommunikation. Semaforer fungerar mycket annorlunda jämfört med nautiska flags. In semafor, ett meddelande formuleras med flaggor som hölls i vissa lägen i förhållande till en människokropp.

För att öka synligheten, nautiska flaggor tillverkas i rött, blått, gult, svart eller vitt, eftersom dessa färger kan ses tydligt och särskiljas. Färger som kan vara förvirrande tillsammans, såsom blått och svart, kommer inte att visas i samma flagg. Den djärva block mönster i kombination med den höga färg synlighet gör nautiska flaggor är väl synlig även på långt avstånd. En uppsättning nautiska flaggor omfattar 26 flaggor som representerar de 26 bokstäverna i det latinska alfabetet, tillsammans med 10 siffror , ett svar flagga och tre ersättare eller flaggor repeater. En flagga kan användas för att signalera en brådskande eller grundläggande budskap, två flaggor används för att kommunicera om navigation eller besvär kan ange tre punkter på en kompass tillsammans med grundläggande, korta ord, och fyra används för att ange namnet på ett fartyg, dess lager, eller signalera information om geografi. Tid och indikatorer position, fem flaggor används, medan sex kan ange riktning, latitud och longitud. Om longitud är över 100 grader sju flaggor används.

Förutom att stava ut bokstäverna i alfabetet, de 26 kvadrat alfabetet flaggor innehåller också shorthand meddelanden . Till exempel, bokstaven G /Golf hängde enbart anger att fartyget vill ha en pilot, medan F /Foxtrot betyder att fartyget är funktionshindrade och Z /Zulu innebär att en bogserbåt behövs. Svaret flagga används för att indikera att ett meddelande mottagits eller förstått, och även som ett decimalkomma och repeater flaggorna används som substitut, frågar läsaren, till exempel att läsa tredje flaggan i signalen i stället för repeater flagg. Det finns också ett antal av två bokstäver, såsom PP, för att hålla sig undan, och CD, vilket tyder på ett behov av omedelbar hjälp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.