Vad är Mag Wheels?

Mag hjul är en typ av fordonskomponenter hjul tillverkade av magnesium metallegering. De är populära i racing tillämpningar tack vare sin lätta vikt och deras estetiska kvaliteter gör dem önskvärd som utrustning för eftermontering bland bil entusiaster. De är i allmänhet igen på symmetriska ekrar och högblanka. En typisk uppsättning av mag hjul kan väga betydligt mindre än en aluminium eller stål uppsättning. Starka, lätta hjul är särskilt viktigt i racing på grund av fördelarna med att ha en lägre ofjädrad vikt . Ofjädrad vikt är ett mått på bilens hjul, hjulupphängning, bromsar, och tillhörande delar-i princip allt som inte stöds av fjädring själv. En låg ofjädrad vikt ger bättre acceleration, bromsning, hantering och andra köregenskaper. Dessutom kommer en ljusare hjul har i allmänhet bättre dragkraft än ett tyngre hjul eftersom det kan reagera snabbare stötar och groparna på körsättet ytan.

Mag hjulen är byggda med ett steg smidesprocessen, de flesta vanligen med legering som kallas AZ91. "A" och "Z" i koden står för aluminium och zink, som är de viktigaste metallerna i legering, bortsett från magnesium. Andra metaller som ofta används magnesiumlegeringar omfatta kisel, koppar, och zirkonium.

Mag hjul första steg till framträdande under amerikanska Muscle Car era av 1960-talet. Som entusiaster strävat efter större och mer unika sätt att göra sina bilar stå ut, blev eftermarknaden hjul ett självklart val. Mags, med sina högblanka och racing arv, var uppskattade för sitt utseende och prestanda. På grund av deras popularitet, mag hjul föranlett ett stort antal imitationer och förfalskningar. Stålhjul belagt i krom kunde efterliknar utseendet av mag hjul, men inte deras styrka och vikt. För alla deras fördelar, är den största Baksidan av mag hjul deras kostnader. En kvalitet hjulpar magnesiumlegering kan kosta så mycket som det dubbla priset för en mer konventionell uppsättning. Som ett resultat av att de vanligtvis inte används för daglig körning, och är sällan erbjuds som lager utrustning på de flesta bilar, även om detta kan ändra bland mer avancerade modeller. I professionella racing, naturligtvis, är kostnaden ett mindre problem i förhållande till prestandan.

Dessutom har magnesium ett rykte som ett mycket brandfarligt metall. Även med en antändningstemperatur på 1107 ° Fahrenheit (597 ° C), och en smältpunkt på 1202 ° F (650 ° C), magnesium aluminiumfälgar sannolikt inte innebära någon ytterligare fara, antingen normal körning eller tävlingsbilarna. Magnesium bränder har påträffats med dessa produkter, dock, och är ofta svåra att släcka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.