Vad är Helårsdäck?

Vinterdäck är bil däck som har testats för användning under vintern körförhållanden. Vinterdäck används för att ge förbättrad dragkraft och kontroll vid körning på snö-och istäckta vägar. Vinterdäck rekommenderas av både regeringen och bilbranschens säkerhet för att minska antalet olyckor på vägarna under vintern. Vinterdäck säljs av alla däck butiker i områden där snön kan tänkas uppkomma. De varierar i pris från $ 35 till $ 150 US dollar (USD) vardera. Prisskillnaderna är baserad på storleken av den nödvändiga däcket, varumärke och gummi kvalitet.

För att betraktas som en vinter däck, skall däcket uppfylla särskilda kvalitetskrav baserade standarder och upprätthålla en dragning index på 110 eller mer på lätt packad snö. Detta riskklassificeringssystem skapades 1999, av gummi Tillverkning Association (RMA), och det syftar till att hjälpa kunderna när de väljer en vinter däck. Däcken är testade av American Society for Testing and Materials i en serie av självständigt bedriven rättegång. Den slutliga värderingarna är att de tillverkar och är tillgängliga från däcket återförsäljare på begäran. När du väljer en vinter däck, måste du först ta reda på storleken på din nuvarande däck fälgar. Vinterdäck kan installeras på standard fälgar, eller särskilda fälgar vinter kan köpas. Över vilka alternativ och välj en vinter däck baserat på dina körvanor, väderförhållanden i ditt område och din budget. Vinterdäck bör installeras av en punktering tekniker för att säkerställa rätt nivå på inflationen och installation.

Vänta inte tills det första snöfallet för att installera ditt vinterdäck. En bra tumregel är att installera dem efter fem dagar i frystemperaturer. Den första snöfall under året resulterar vanligen i en högre än genomsnittligt antal bilolyckor på grund av bristen på vinterdäck.

Ta bort din vinterdäck på våren när temperaturen är över fryspunkten under minst tre dagar i rad. Körning på dina vinterdäck i varmare förhållanden kommer att slitas ut slitbanan och minska livslängden på däcken. När du lagrar dina vinterdäck, se till att skölja något salt rester av första och låt dem torka först.

Vinterdäck kan staplas upp till fem däck hög i ditt garage eller källare. På vissa platser där vinterdäck är obligatoriska, trötta lagring företag finns för att lagra dina däck under sommarmånaderna för en fast, låg avgift. Vinterdäck är inte billiga, men de behövs för att köra säkert under vintermånaderna. Om budgeten är ett problem, köp fyra billigare vinterdäck än två bättre däck kvalitet. Om alla fyra däcken är inte vinterdäck, fungerar de inte på ett effektivt och är i huvudsak ett slöseri med pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.